Ir pāri, kuriem tāds šķietams sīkums kā trauku mazgāšana sagādā problēmas attiecībās. Precīzāk – kurš šo pienākumu veiks, jo var gadīties, ka vīrietis uzskata – šis mājas soli jāveic tikai sievietei. Kā vīrieti motivēt mazgāt traukus, raidījumā "Starp mums runājot" viedoklī dalās politiķis un uzņēmējs Edgars Jaunups.

"Es domāju, ka nemazgājot," teic Jaunups. "Ja vien sevī var pārvarēt riebumu, ka tie trauki kādu brīdi būs nemazgāti, es teiktu, ka uz mani tas vislabāk strādātu. Pēc kāda mirkļa vienkārši nav trauku – tīru." Viņš uzskata, ka neliela atkritumu krīze netīru trauku veidā, kas ilgst aptuveni nedēļu vai pusotru, varētu stabilizēt pienākumu sadali starp vīru un sievu šajā jautājumā.

Jaunups gan šajā gadījumā neskata tādus ģimenes modeļus, kuriem ļoti detalizēti ir sarakstīti pienākumi – kuros vīrs vai sieva var atvērt "kodeksu" un pateikt, ka tas nav bijis viņa mājas uzdevums.

Tāpat Jaunups piebilst, ka viņš labprātāk traukus mazgātu ar rokām, nevis liktu trauku mašīnā. "Ar to es galā točna netiktu. Man ir pilnīga pārliecība, ka tur būtu kaut kāds knifs, kas izvērstos daudz lielākās problēmās."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!