Foto: Privātā arhīva foto
Ar Edgaru esam pazīstami jau krietnu laiku. Viņš ir sirsnīgs, draudzīgs, atvērts un reti pozitīvs cilvēks. Kad viņš piezvana, lai aprunātos vai nejauši, satiekoties uz ielas, vai kādā pasākumā, vienmēr paliek patīkama pēcgarša pēc tikšanās vai sarunas. Jāsaka, ka Edgars ir ārkārtīgi enerģisks cilvēks, laikam tāpēc šķiet, ka viņš pamanās būt it visur un nav vietas, kur svarīgākie notikumi risinās bez viņa klātbūtnes.

Dažkārt presē viņš tiek dēvēts par seksa ekspertu, ballīšu karali, savulaik piedalījies realitātes šovā "TV zvaigzne", taču patiesībā Edgars Toretto ir uzņēmējs, nopietns cilvēks. Bija laiks, kad Edgara vārds izskanējis ne pārāk patīkamu notikumu dēļ, kas saistīti ar tiesībsargājošām instancēm, tomēr, kā viņš atklāj sarunā, smagie dzīves notikumi viņu ir tikai stiprinājuši un viņš turpina dzīvot tālāk. "Un es ticu, ka mana īstā atnāks pati," Edgars ir pārliecināts.

Vairāk par Edgaru un viņa dzīves notikumiem uzzini šeit.

Ieklausīties tikai sevī

Edgara dzīves pieredze ir visai krāsaina. "Esmu dzīvojis ārzemēs piecus gadus, strādājis un krājis pieredzi, kas šobrīd ļauj man vadīt pašam savu uzņēmumu šeit, Latvijā. Dzīvē man ir dažādi gājis, ir bijis arī kāds ļoti melns periods, par ko īpaši nevēlos stāstīt," viņš atzīstas. Tomēr tādi brīži esot noderīgi, jo paver jaunas iespējas un apvāršņus un sākas gaišais ceļa posms. "Kā saka – pēc melnā parasti nāk baltais. Manai mammai šis mans melnais posms bija vistrakākais pārdzīvojums viņas mūžā, bet mēs tikām tam pāri. Tas bija posms, kad man un ap mani vijās ļoti daudz neskaidrību, taču šī iemesla dēļ es sapratu, kā strādā mūsu valsts struktūras – gan prokuratūra, gan policija, gan advokāti, kuri strādā, pārsvarā, valsts labā. Toreiz es sapratu, ka visam ir jāturas pretim, nedrīkst pazaudēt sevi un savas domas – īpaši, kad tevi spiež kaut ko darīt, izlemt, un ar tevi manipulē gan tā pati valsts, gan advokāti… It kā viņi zinātu labāk, kas kuram ir vajadzīgs," uzņēmējs atceras savus tumšos dzīves brīžus.

"Ja tu zini, ka neesi vainīgs nevienā nodarījumā, tad zini, ka neesi. Kāpēc klausīties citos par to, ko tu pats zini labāk? Toreiz man ieteica labāk atzīties, lai miers, un tad viss beigšoties," Edgars ir sašutis. "Tie visi ir meli, kurus tev liek teikt, lai valsts struktūras atvieglotu sev darbu. Šī bija liela pieredze manā dzīvē un ļoti labs rūdījums, ko sagaidīt no valsts struktūrām. Daudzi saka, ka Latvijā ir vārda brīvība, bet esiet reāli – tie ir meli!" viņš uzsver.

Īstās meklējumos

Foto: Privātais arhīvs
"Laikam atklāšu savu lielāko noslēpumu, kuru īsti nebiju plānojis atklāt, tomēr pastāstīšu – esmu brīvs vīrietis," sarunu par sievietēm sāk Edgars. "Attiecības man ir nopietna lieta, ar ko jokoties nedrīkst. Tā kā es vadu uzņēmumu, ik dienas pieņemu nopietnus lēmumus, kas ietekmē situāciju uzņēmumā un tās attīstību kompānijas interesēs. Tas ir tāpat kā ģimenē, kad tu dari visu ģimenes dēļ. Tavā pakļautībā nav tikai tavi darbinieki, par kuriem nes atbildību, arī par ģimenes cilvēkiem ir jāatbild, turklāt viņi ir pavisam "cits līmenis"," skaidro Edgars, cik svarīgi ir uzņemties atbildību par cilvēkiem, ko esi "pieradinājis".
Edgars uzsver, ka vīrietis biznesā netieši pastāsta par to, kāds viņš ir mājās ar saviem tuviniekiem. Tādējādi vīrietis raksturo sevi. Viss vienmēr atduroties pret lēmumu pieņemšanu: "Protams, mēs nevaram paredzēt visu pieņemto lēmumu sekas, taču pret lēmumiem ir jāattiecas ar lielu atbildību, un tiem ir jāpievērš īpaša uzmanība – vismaz es tā vienmēr daru darbā. Tāpēc esmu izlēmis, ka manai sievietei un manai ģimenei veltīšu pietiekami daudz laika, lai mums būtu perfekta ģimene. Domāju, ka manu perfekto un liktenīgo sievieti man nāksies meklēt ilgi," Edgars ir domīgs. "Taču, kā teica viena laba draudzene – īstā sieviete nav jāmeklē, viņa pati atnāks."

Edgaru piesaista gudras sievietes, kuras zina, ko grib, un šajā dzīvē var paveikt kaut ko nopietnu, vērtīgu un paliekošu. "Runāšu laikam nedaudz žargonā, jau iepriekš atvainojoties lasītājiem – man patīk "sučkas", lai vai kā tas izklausītos. Vislabākās ir blondīnes. Man laikam karma tāda. Nezinu, kāpēc, bet kaut kas viņās ir," nosmej Edgars.

Uzņēmējs ilgi domā, kas ir lielākās kļūdas, ko sievietes pieļauj attiecībās ar vīriešiem. "Nezinu, manuprāt, attiecības veido divi cilvēki – viens otru papildinot. Vislielākā problēma ir tajā, ja divi cilvēki nespēj izrunāties un nestāsta otram, kas viņu nomāc. Vajag izrunāties! Tas ir pats, pats svarīgākais, ka gribam veidot un uzturēt normālas un tālejošas attiecības," pārliecināts ir Edgars.

Attiecības sagrauj meli

Pret laulībām Edgara attieksme esot ļoti normāla un veselīga. "Laulības, manuprāt, ir kaut kas svēts, jo divi cilvēki ir izlēmuši saistīt savas dzīves. Es uzskatu, ka ir jālaulājas baznīcā, jo mīlestība ir jāapliecina Dieva priekšā. Laulība ir ģimenes atslēga."

"Mīlestībai nav ierobežojuma. Manuprāt, iemīlējies cilvēks redz pasauli un lietas citādākās krāsās un aizmirst par esošām niansēm visapkārt," uzskata Edgars. Viņā nostāja attiecībā uz to, vai sieviete drīkst bildināt vīrieti, ir skaidra: "Drīkstēt jau viņa drīkst, nav jau tas aizliegts – teorētiski. Ir dzirdēti gadījumi, ka vīrietis nevar saņemties šādu soli spert, un cits nekas neatliek, lai pārliecinātos – visu savās rokās ņem sieviete. Bet ir viens liels bet, vīrietim tomēr ir jābūt vīrietim. Es laikam esmu vecmodīgs uzskatos savos, bet vīrietim ir jābildina sava sieviete, un vēl arī, kā jau tradīcijas to prasa, ir jāprasa roka vecāku priekšā. Tas, manuprāt, ir cienīgs vīrieša gājiens."

Par precībām esot jābūt drošam, ka tas otrs ir tas īstais cilvēks, ar ko nodzīvot savu dzīvi. "Protams, mēs neredzam iemīlēšanās periodā visas nianses un skrienam pa galvu pa kaklu, tad attopamies jau ar gredzeniem pirkstā un laika gaitā sajūtam, ka tā nemaz nav īstā persona, ar kuru vēlos būt kopā," viņš stāsta par sasteigtajām laulībām. "Kad biju jauns, man patika daudz ko izdomāt vai melot, un agrāk es meloju par attiecībām un citām lietām, un tas bija slikti, jo meli reiz sagrāva manas attiecības. Es mīlēju vienu meiteni vārdā Šeila (nē, tā nav modes māksliniece, Edgars smejas). Viņa bija jaunāka par mani un savādāka nekā citas, ļoti skaista, ar gariem matiem, perfektu figūru, un, lai to visu tagad nepazaudētu, mazliet piepušķoju savu dzīvi. Un tas sabojāja visu, es to cilvēku pazaudēju pavisam melu dēļ, un tad es sapratu, ka viss, kas grauj attiecības, ir meli. Mīļie cilvēki, nemelojiet viens otram – nevajag kaunēties ne par jūtām, ne statusu, ir jābūt tādam, kāds tu esi. Un tad viss būs kārtībā. Būsim viens pret otru godīgi! Ja mīli otru, noteikti to pasaki!"

Dāmām varbūt šķiet, ka daudzi vīrieši baidās no precībām, jo runā, ka daudz kas mainās pēc kāzām un sabojā visu. "Vīriešiem varbūt nemaz negribas tērēties, vai viņi to neuzskata par vajadzīgu – kam man tā izrādīšanās... Man tās visas šķiet muļķības. Tas viss, ko es nosaucu, ir tipiskas atrunas, un, ja godīgi, var vēl piemeklēt miljons citu. No laulībām nav jābaidās, ir jājūt, ko tev īsti vajag un kā tu gribi. Ir miljoniem veidu, kā apprecēties, tāpat ir arī miljoniem veidu, kā izšķirties, bet, lai vai kādu veidu tu izvēlēsies, ar tādu tev ir jāsadzīvo un jāparādās sabiedrībā," Edgars spriež. "Starp citu, sievietes nekļūst ar katru gadu vecākas, bet ar katru gadu bīstamākas."

Es mīlu kaislīgi

Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

Runājot par to, ko drīkst un nedrīkst atļauties vīrietis attiecībā pret sievieti, tas ļoti plašs temats, uzskata Edgars. "Esmu jau vairākās intervijās sastapies ar šo jautājumu, un mana atbilde paliek nemainīga. Noteikti nedrīkst pret sievieti pacelt roku, jo tu momentā kā vīrietis zaudē savu vīrišķību. Tā dara lupatas, kas nevar dabūt līdzvērtīgu oponentu, ar kuru mēroties spēkiem, bet gan izvēlas labāk spēku pielietot pret savu mīļoto cilvēku. Lai vai kā – tas ir nepiedodami. Man ir tā, ka es varu sagrābt cieši aiz matiem, aiz kakla, bet ne vairāk, un tikai, kur mēs esam divatā, nevis cilvēkos. Es varu pacelt toni, bet tas rada kaisli, jā, man tā ir kaisles pazīme. Es varu viņu atļauties sagrābt pareizi, piespiest klāt, lai jūt... Tas gan ir atļauts," par mīlestību stāsta Edgars.

"Daudziem varētu šķist – nu kā tā var, bet man tā jau ir kaisles pamata emocija. Es mīlu šādi – ar sirdi un dvēseli, un kaisli," par savām jūtām attiecībās stāsta uzņēmējs. "Runājot par kādu savu grēku noklusēšanu teikšu tā – neko nevajag vienam no otra slēpt. Ticiet man, tā ir vieglāk. Centieties nesāpināt viens otru! Kā jau minēju, attiecībās ir daudz vienam ar otru jārunā. Tas arī ir svarīgi – tikt uzklausītam un saprastam. Stāstiet viens otram visu, jo jūs taču esat ģimene vai taisāties par tādu kļūt. Nevajag dzīvot melos..."

Ja tevi krāpj, vaino sevi

Vaicāts, ko Edgars domā, kā rīkoties, ja vīrietim vai sievietei ir "paslīdējusi kāja", viņš uzskata tā: "Zinu, ka daudzi piever acis, it sevišķi sievietes, kuru vīri ir devušies medīt citos mežos. Tas attiecas arī, ja tevi krāpj sieviete. Es teikšu tā – ja reiz tas ir noticis, vainīgi ir abi. Nav variantu – tā ir abu vaina. Tam, ka tu esi aizgājis "pa kreisi", ir iemesli, un iemesli parasti tiek meklēti mājās, otrā cilvēkā. Ja kaut kas neapmierina – gan attiecībās, gan seksā – visu var izrunāt un mainīt, tad problēmu nebūtu vispār. Viss āķis ir tajā. Bet tas attiecas uz tiem, kas vēlas dibināt ģimeni –tādiem kā es. Teikšu godīgi – krāpis, esot attiecībās, neesmu. Ziniet, ko es par to domāju? Krāpšana ir garīga vienam otra pazemošana."

"Kā es uzsvēru pirms tam, man izjuka attiecības, kas šķita ideālas. Un atbildi uz šo es esmu guvis kā mācību. Nekad nemelo, jo, ja tevi mīlēs – mīlēs tādu, kāds tu esi," Edgars ir uzstājīgs. "Es tam ticu, ka kaut kur ir mana sieviete – īstā un vienīgā. Es ticu tādām lietām. Ticu mīlestībai – mīlestībai no pirmā acu skatiena, kopīgām dziesmām, datumiem un visam tam. Es gribu mīlēt, gribu meitu, māju un suni, bet tikai ar savu īsto... Kā teiktu Kristians Grejs no "50 nokrāsām" – "A Gentelman in a Public, and a Master in the Bedroom" (Džentlmenis sabiedrībā un meistars guļamistabā - angļu val.)."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!