Фото: Manchester United

Kādreiz britu futbolā toni noteicošā "Manchester United" jau vairākus gadus mokas ar sastāva problēmām un fanu uzticības atgūšanu. Lai "pārbūvētu" komandu un sāktu visu no nulles, kluba futbola darījumu kontrolētājs Džims Retklifs nobriedis uzklausīt piedāvājumus par jebkuru spēlētāju, vēsta BBC.

Kā norāda BBC, mančestrieši gatavi pārdot arī savu lielāko zvaigzni Markusu Rešfordu, kurš pagājušajā sezonā guva 30 vārtus. Šajā sezonā viņam gan tikai astoņi vārtu guvumi, tādēļ "Manchester United" vārtu paturēt 26 gadus veco uzbrucēju, lai viņš atgūtu sportisko formu un vārtu gūšanas "garšu".

"Manchester United" varētu atbrīvoties arī no jaunās paaudzes futbolistiem Rasmusa Hojlunda, Kobes Maino un Alehandro Garnačo, kuri galvenā trenera Ērika ten Hāga vadībā ieguvuši stabilu vietu pamatsastāvā. Tāpat piedāvājumi tiekot gaidīti par kapteini Brunu Fernandešu, vārtsargu Andrē Onanu un Djego Dalotu, kurš pirms nepilna gada noslēdza iespaidīgu jaunu līgumu uz pieciem gadiem.

Francūžiem Antuānam Martiālam un Rafaelam Varānam pēc sezonas beidzas līgumi ar "Manchester United", bet Sofjans Amrabats, visticamāk, atgriezīsies "Fiorentina" komandā, kas viņu bija izīrējusi mančestriešiem. Pussargiem Kristianam Ēriksenam un Kasemiru komandā atlicis aizvadīt attiecīgi vēl vienu un divus gadus, bet abiem sniegums nav tas labākais pēdējā laikā. Pagājušajā vasarā no komandas prom jau vēlējās doties Harijs Magvairs un Skots Maktominejs, kuriem klubs nedomā likt šķēršļus, ja būs labs piedāvājums.

Tāpat "Manchester United" esot gatavi piedāvājumiem par vairākiem citiem futbolistiem, arī tiem, kas ir izīrēti šobrīd citām komandām. Tomēr britu futbola apskatnieki apšauba, ka "Manchester United" varētu veikt krasu komandas pārbūvi un atbrīvoties no daudziem futbolistiem, jo "Manchester United" diez vai par viņiem iegūtu vēlamās summas futbolistu tirgū. Līdz ar to ir apšaubāmi iespējamie darījumi, jo diez vai "Manchester United" īpašnieki pārdos savus spēlētājus krietni zem tirgus vērtības. BCC arī norāda, ka "Manchester United" pēdējos gados nav bijis diez ko aktīvs klubs futbolistu pārdošanā – 2021. gadā "Leeds United" no "sarkanajiem velniem" par 25 miljoniem sterliņu mārciņu iegādājās Danielu Džeimsu, un pēdējos gados tā ir vienīgā reize, ka mančestrieši kādu futbolistu pārdevuši dārgāk par 20 miljoniem sterliņu mārciņu.

Tomēr pirms veikt iespējamās pārmaiņas "Manchester United" ir jānoskaidro galvenā trenera ten Hāga nākotne, jo viņa līgums beidzas 2025. gada vasarā. Šonedēļ ten Hāgam paredzēta tikšanās ar "Manchester United" jauno tehnisko direktoru Džeisonu Vilkoksu par trenera vīziju un problēmām, ar ko saskaras.

Četras spēles pirms Anglijas premjerlīgas noslēguma "Manchester United" ieņem vien sesto vietu, par vienu punktu apsteidzot "Newcastle United", un diez vai augstāk mančestrieši spēs pakāpties. Tādējādi "Manchester United" secen ies dalība UEFA Čempionu līgā, un arī vieta Eiropas līgā komandai nav garantēta. Ja "Manchester United" nenosargās sesto vietu vai arī zaudēs Anglijas kausa finālā citai pilsētas komandai "Manchester City", tad nākamajā sezonā "Manchester United" nāksies samierināties ar spēlēšanu trešā līmeņa Eirokausos – Konferences līgā.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !