Фото: Imago/Scanpix/LETA

Pieredzējušais F-1 pilots Niko Hilkenbergs pēc šīs sezonas pametīs "Haas" komandu, lai no 2025. gada strādātu vācu autoražotāja "Audi" F-1 projektā, piektdien paziņoja abas komandas.

36 gadus vecais Hilkenbergs F-1 apritē ir kopš 2010. gada, un viņam pieder negribēts šī čempionāta rekords. Vācietis piedalījies 208 sacīkstēs, kurās viņš tā arī nav spējis kaut reizi kāpt uz goda pjedestāla. Tomēr ar savu stabilitāti šajā laikā viņš bijis noderīgs F-1 komandām.

Kopš 2023. gada sezonas viņš pārstāv "Haas" komandu, būdams komandas vadošais braucējs rezultātu izteiksmē. Tomēr pēc šīs sezonas viņš pievienosies "Kick Sauber" vienībai, kas 2026. gadā pārtaps par "Audi" rūpnīcas komandu. Jau šobrīd komandā notiek pakāpeniska pāreja uz jauno ēru.

Līgums ar Hilkenbergu noslēgts uz 2025. gadu un sadarbība turpināsies arī pēc tam, taču netiek precizēts, līdz kuram gadam.

"Iespēja piedalīties sacensībās ar "Audi" ir kaut kas ļoti īpašs. Kad vācu ražotājs ar tādu apņēmību ienāk F-1, tā ir unikāla iespēja. Pārstāvēt šādas auto markas rūpnīcas komandu ar Vācijā ražotu jaudas agregātu man ir liels pagodinājums," sacīja pats Hilkenbergs.

Tā viņam būs atgriešanās Šveicē bāzētajā "Sauber" komandā. Tajā viņš jau startēja 2013. gadā, kad kopvērtējumā izcīnīja 10. vietu. Savas karjeras laikā viņš braucis arī ar "Force India" un "Renault" formulām. Pēc 2019. gada sezonas viņš nebija pilna laika pilots, bet vācietis pāris sacīkstes aizvadīja kā rezerves pilots. 2020. gadā trīs posmos viņš "Racing Point" rindās aizvietoja saslimušo Serhio Peresu, bet 2022. gadā "Aston Martin" rindās viņš brauca, kad slimoja Sebastjans Fetels.

Savā karjerā viņš izcīnījis 534 kopvērtējuma punktus, bet augstākā vieta viņam bijusi septītā 2017. gadā "Renault" vienībā.

Šajā sezonā "Kick Sauber" pārstāv Valteri Botass un Džou Gvanju. Medijos izskan informācija, ka šī komanda vēlas noslēgt līgumu arī ar spāni Karlosu Sainsu, kurš pēc šis sezonas pametīs "Ferrari" vienību.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !