Uzņēmējs Raimonds Štālbergs, kuru šonedēļ aizturēja aizdomās par trīs miljonu eiro (2,1 miljona latu) izspiešanu no Muitas kriminālpārvaldes direktora Vladimira Vaškeviča šķirtās sievas Ināras Vilkastes, pirms aizturēšanas pats vērsies prokuratūrā ar iesniegumu par krāpšanu, jo uzskata, ka no Vilkastes nav saņēmis atlīdzību par savu darbu, piektdien ziņo laikraksts "Diena".
Štālbergs uzskata, ka trīs miljoni eiro no Vilkastes viņam pienākusies kā samaksa par pēdējiem trim darba gadiem, kad abi strādāja kopā. Viens no viņu kopējiem lielākajiem darījumiem šajā pavasarī bija vairāk nekā 20 hektāru liela zemes gabala pārdošana Mežaparkā par 30 miljoniem latu, ziņo "Diena".

Ģenerālprokuratūras Preses centrā laikrakstam apstiprināja, ka no Štālberga ir saņemts iesniegums.

Savukārt pats Štālbergs, kurš uzskata, ka Vilkaste viņu "uzmetusi" vērienīgajā darījumā ar Mežaparka zemi, trešdien aizturēts par izspiešanu, un ir uzsākts kriminālprocess.

Vilkaste šogad par 29,74 miljoniem latu pārdeva gandrīz 23 hektārus zemes Rusova ielā 1 Mežaparkā. Saskaņā ar "Baltic Screen" pētījumu tas bijis lielākais darījums ar nekustamo īpašumu Rīgā pirmajā pusgadā. Īpašumu iegādājās bijušā Rīgas mēra Gundara Bojāra (LSDSP) vadītā Krievijas biznesmeņiem piederošā SIA "Mežaparks SPV".

Bojārs portālam "Delfi" iepriekš atzina, ka Štālbergs piedalījies dažās sarunās par darījumu, taču ne visās. Bojārs norādīja, ka visas darīšanas tika kārtots tieši ar Viklasti. Bojārs gan atminējās, ka Štalbergs bijis klāt dažās sarunu reizēs, un "cik esmu nopratis, viņš ir Vilkastes darbinieks, nemāku gan teikt vai šajā darījumā vai arī citos".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !