Kopš šā gada jūlija no poligona teritorijas un dabas lieguma zonas izraidītas vairāk nekā 280 personas un tām sniegta informācija par riskiem atrasties šai zonā. Cilvēki galvenokārt vēlējušies peldēties Lieluikas vai Mazuikas ezerā, kas atrodas dabas lieguma zonā. Ievērojams daudzums cilvēku, neņemot vērā brīdinājuma zīmes, ogojuši un sēņojuši poligonā.

87 autovadītājiem izteikts aizrādījums un tie izraidīti no zonas, jo bija novietojuši savus transportlīdzekļus dabas lieguma teritorijā vai arī pa to braukuši. Konstatēti gadījumi, kad izraktas ceļa zīmes, kuras aizliedz iebraukšanu šai zonā. Par šāda veida pārkāpumiem un zīmju pazušanu informēta Ādažu pašvaldības policija, kas nolauztās ceļa zīmes atradusi mežā, noslēptas krūmos.

"Konfliktsituācijas ar iedzīvotājiem nav bijušas, jo pēc korekta izskaidrojuma par aizliegumu uzturēties dabas lieguma teritorijā personas vienmēr bijušas saprotošas un pašas devušās prom. Vēlreiz vēlamies brīdināt un vērst cilvēku uzmanību uz to, ka atrašanās lieguma zonā nav vienkārši administratīvi noteikts ierobežojums, bet pamatota rīcība, lai pasargātu iedzīvotājus. Sēnes un ogas var lasīt arī blakus esošajās teritorijās. Ceram uz cilvēku izpratni," skaidro Vasīlijs Zjatkovs, "Koblenz Drošība" Ādažu filiāles vadītājs.

Kā jau iepriekš ziņots, "Koblenz Drošība" patrulē pie Lielzuikas un Mazuikas ezera, kas atrodas Ādažu poligona teritorijā, lai novērstu sēņotāju un ogotāju iekļūšanu poligonā, kā arī lai makšķernieki nevarētu piekļūt šiem ezeriem. Nepiederošu personu uzturēšanās poligona teritorijā ik gadu traucē NBS mācības un darbu kā arī rada draudus pašu pārkāpēju drošībai.