Staiceles vidusskolā absolventu salidojumam 2014. gadā aktīvi gatavojas skolas Vēstures izpētes pulciņš bibliotekāres Ivetas Apsītes vadībā, vācot fotogrāfijas, pierakstot bijušo audzēkņu, pedagogu un darbinieku atmiņas, lai tos apkopotu grāmatā. Pulciņa audzēkņi devušies ekskursijās uz Puršēniem, Vīķiem, Ungurpili, fotogrāfijās iemūžinot gan senās skolas ēkas, gan citas interesantas vēsturiskās vietas, celtnes, salīdzinot bijušās un mūsdienu ainavas.

Vēl Apsīte organizē ikgadējo Bērnu lasītāju žūrijas darbu, tādējādi rodot iespēju papildināt skolas bibliotēku ar jaunām, interesantām grāmatām. Viņa un kolēģes Inga Konrāde, Jana Rozenberga strādā arī pagarinātajā dienas grupā, kur sākumskolas audzēkņi līdz skolēnu autobusa atiešanai pēcpusdienā labprāt spēlē galda spēles, veic rokdarbus vai dodas pastaigās, tā laiks aizrit nemanot!

Pirmais semestris bija bagāts arī dažāda mēroga sporta aktivitātēm: lepojamies gan par uzvarām starpnovadu futbola mačos, gan basketbola un tautas bumbas turnīros.

Olimpiskā diena un sporta spēles par godu jaunās zāles atklāšanai bija 1. - 4. klasei un pirmsskolas audzēkņiem. Svinīgi to atklājām 9. novembrī. Mūsu skolas sporta dzīves veidotāji - sporta skolotājas Vizma Tiltiņā un Inga Konrāde - šogad visus iesaistīja arī Vislatvijas olimpiskās dienas aktivitātē, kad apliecinājām prasmi vienoties valsts mēroga priekšnesumā. Tiltiņas kandidatūru skolas administrācija izvirzīja Latvijas Gada sporta skolotāja titulam.

Konrāde stāsta: "Piemēram, 7. februārī 1. - 4. klašu audzēkņiem skolā notika sacensības palēcienos ar lecamauklām, pirms tas bija kā mājas darbs. Bērni  ļoti centās. Ja mājās nebija auklu, esot pat trenējušies lēkt ar mammas jostām vai citiem sadzīves priekšmetiem. Sadarbībā ar klašu audzinātājām noorganizēju viņiem šīs sacensības, tāpēc milzīgs paldies kolēģiem par ieguldīto darbu! Skolotājai Janai paldies par jaukajiem diplomiņiem, bet vecākiem un bērniem par ieguldīto enerģiju!"

Janvārī un februārī mūsu audzēkņi sporta stundās rosās slidotavā skolas pagalmā, tāpēc liels lūgums ziedot skolēniem slidas, kas jums kļuvušas par mazām vai netiek lietotas, jo visi vecāki tās nevar nopirkt. Par tradīciju ziemas mēnešos kļuvuši arī Tiltiņas organizētie braucieni uz Pērnavas akvaparku, kur ūdens aktivitātēs labprāt piedalās ne tikai skolēni.

Staiceles vidusskolas meiteņu futbola komanda 1. semestrī pirmoreiz piedalījās Vidzemes ziemas čempionātā futbolā, piecu komandu konkurencē (bija arī Igaunijas komandas) katru mēnesi ziemas periodā izspēlējot turnīru. Stāsta treneris un skolas direktors Juris Krastiņš: "Pēc 2 sabraukumiem Rencēnos un Valmierā esam apmierināti ar rezultātiem, jo godam nopelnīta otrā vieta. Šķiet, uz kopējā fona esam fiziski stiprāki, uzvaras nāk ar tālsitieniem, bet zaudējam spēles organizācijā. Otrajā turnīrā vārtus guvusi arī Kaiva Apiņa (6.klase) un Estere Ustrisova (3.klase). Februāra vidū plānota noslēdzošā spēļu kārta, no Latvijas Futbola federācijas Lauma Ustrisova (7.klase) saņēmusi uzaicinājumu izmēģināt savu varēšanu Latvijas meiteņu izlasē U-17. Sanija Ozola (9.klase) Vidzemes izlasē spēlēja Valsts ziemas čempionātā Preiļos.

2013.gada vasarā notiks skolēnu lielākais sporta pasākums - olimpiāde, izvērtējam komandas iespējas un vēlmes trenēties, lai veiksmīgi startētu. Taču dalība šajā mega-pasākumā prasa nopietnus papildus līdzekļus".

Katru pēcpusdienu mūsu audzēkņiem ir iespēja piedalīties regulārās treniņnodrabībās futbolā pedagogu Jāņa Valaņina, Edgara Ozola un Aigara Ragaiņa vadībā, kurš ir arī VJFC direktors, nopietni organizējot šo darbu.

Īpaši aktīva ļaužu grupa Staiceles vidusskolā ir sākumskolas audzēkņi un viņu audzinātājas, piemēram, 1. semestrī 3. klase (audzinātāja Baiba Eglīte) pabija Zinātnes centra ekskursijā Cēsīs; 2. klase (audzinātāja Dace Priekule) nopietni vāc makulatūru (cerot savākt ap tūkstoš kg) "Zaļās jostas" projektā un ar saviem priekšnesumiem uzstājušies Puikulē; pirmklasnieki (audzinātāja Jana Rozenberga) Alojā jauki rezumēja savus sasniegumus pirmajās 100 dienās skolā.

Neimane atzīmē: "Sākumskolai 1. semestrī bijuši gan lieli, gan mazāki pasākumi. 1. klases uzņemšana skolas saimē, Rūķu rudens trakulības, Ziemassvētku gaidīšana, kopā ar 1. klasi ciemojāmies Minhauzena muzejā, izstaigājot dabas takas, klases vakaros esam izspēlējuši gan anekdošu šovu, gan organizējuši viktorīnas un Lampu drudzi (par Latvijas tēmu), piedalījāmies skolas bibliotēkas pasaku stundā, izgatavojām pamatīgi lielus ziemas dekorus, aizbraucām uz Pērnavas akvaparku un noskatījāmies Valmierā teātra izrādi Emīls un Berlīnes zēni. Decembris mums aizritēja Rūķu mēnesī ar interaktīviem uzdevumiem katrai dienai un piparkūku cepšanu. Jau kuro gadu ziemā cītīgi barojam putniņus."

4. klases audzinātāja Inga Neimane ik gadus, dažādojot ārpusstundu dzīvi, radoši organizē atraktīvus pasākumus sākumskolēniem. Bet otrdienās gaidīts Aizsardzības ministrijas Rekrutēšanās un jaunsargu centra instruktors Jānis Voicišs un Jaunsargu pulciņš. Viņa vadībā skolēniem iespēja piedalīties patriotiska rakstura aktivitātēs, arī futbola sacensībās Alojā un apmācību pārgājienā - nometnē Sējas novadā.

Vidusskolas kopīgajiem pasākumiem režiju allaž veido Latviešu valodas pulciņa vadītāja Antra Rudzīte, muzikālo noformējumu - Vokālā pulciņa vadītāja un 8. klases audzinātāja Inta Jurka.

Arī šajā mācību gadā A. Rudzīte kā direktora vietniece audzināšanas jomā un klašu audzinātāju metodiskās apvienības vadītāja rosina klašu kolektīvus dalībai projektā "Ej uz gaismu!", kad ciemojamies Vīķu pansionātā, gan uzstājoties, gan cenšoties izprast citādo mums līdzās.

Novada pirmskolas skolotāju darbu koordinē mūsu pieredzējusī pirmskolas pedagoģe Jautrīte Pelēkā. Viņas vadībā pabūts pieredzes apmaiņā Rūjinā, Pālē, noklausīta Ogres ģimnāzijas direktores Bērces lekcija.      

Kaut īstais mācību olimpiāžu laiks teju sākas, 9. klases audzēkne Anda Prokopoviča (skolotāja Sandra Strauta) saņēma Atzinību starpnovadu mācību priekšmetu olimpiādē bioloģijā Limbažos. 10. klases skolniece Dita Kažoka ļoti veiksmīgi startēja radošajā R. Blaumaņa jubilejas konkursā. Piedalījāmies Alojas novada angļu valodas (skolotāja Vizma Lūse), 6. klases komanda - Latvijas vēstures (skolotāja Ilga Ozola) mācību priekšmetu olimpiādēs, starpnovadu olimpiādē fizikā un matemātikā 9. klasēm Andersone, Volde (skolotāja Vija Brente).

Pedagogu kolektīvu vieno kopīgi pasākumi. Jau kuro gadu reizi mēnesī noskatāmies Valmieras teātrī izrādi. Pēc Krastiņa iniciatīvas esam tikušies ar Valmieras sākumskolas direktoru Skrastiņu, kas laipni izrādīja jaunās mācību telpas, daloties pedagoģiskajā pieredzē.

Skolotāju, administrācijas, skolēnu darbu, saziņu ar vecākiem šajā mācību gadā ievērojami atvieglo e-klase, mācību procesu kļuvis vieglāk dokumentēt, pārraudzīt, analizēt, to atbilstoši kompetencei veic direktora vietnieces Alda Grāvere un Linda Abendrote.

Tradicionāli februāra vidū Staiceles vidusskolā noris Projektu nedēļa, kas ir kā neliela atelpa pirms mācību gada beigām. Šogad to veltām kaimiņvalstīm Igaunijai un Lietuvai, kam šajā mēnesī ir valsts svētki. 12. klases (audzinātāja Vija Brente) lielais projekts ir Žetonu vakars, kurā jaunieši radoši apliecina savu piederību mūsu skolai.