Zvēresta došanas ceremonijā piedalīsies Nacionālās aizsardzības akadēmijas prorektors pulkvežleitnants Georgs Kerlins, Kājnieku skolas komandieris pulkvežleitnants Rinalds Buls, Kājnieku skolas personālsastāvs un karavīru tuvinieki.

Kadetkandidāti mācības sāka 16. septembrī. Kājnieku skolā viņi apgūst karavīra pamatapmācības kursu, kura mērķis ir sniegt karavīram vajadzīgās individuālās zināšanas un prasmes. Pēc sekmīgas šā kursa absolvēšanas kadetkandidāti turpina mācības Instruktoru skolā Cēsīs, lai pēc tam sāktu studijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā. Kursa noslēgums plānots 13. decembrī.

Savukārt virsnieka speciālista kursa mērķis ir sagatavot militāros speciālistus – Latvijas Republikas augstāko mācību iestāžu absolventus (ārstus, juristus, teologus, diriģentus un psihologus), kuri pildīs ārsta, jurista, kapelāna, diriģenta vai psihologa pienākumus NBS vienībās.

Kareivis speciālists ir kareivis, kuram ir profesionālā vidējā izglītība amatam nepieciešamajā specialitātē un kurš apguvis kareivja speciālista pamatkursu vai citu tam pielīdzinātu kursu.

Kājnieku skolas pamatuzdevums ir organizēt un nodrošināt pamatapmācības un kvalifikācijas celšanas kursus karavīriem.