Svētki sāksies ceturtdien, 25. jūlijā ar radošajām darbnīcām bērniem un jauniešiem. Tāpat arī novada jaunieši varēs iesaistīties Latvijas Kultūras akadēmijas studentu rīkotajā audio un vizuālās mākslas prezentācijā. Vakara noslēgumā Dagdas parka estrādē notiks putu diskotēka, ko iedzīvotāji izmēģināja un ļoti iemīlēja pagājušā gada pilsētas svētkos.

Piektien, 26. jūlijā Amatnieku tirdziņā varēs iegādāties gan dažādus Latgalē ražotos gardumus, gan meistaru darinājumus. Turpat varēs arī satikt Kroma kolna brõļisti, kas iepazīstinās ar seno latgaļu dzīvesveidu un tērpiem. Neaizmirstot tos, kuri nevar apmeklēt visus svētku pasākumus, pie Veselības un sociālo pakalpojumu centra "Dagda" notiks koncerts "Iedvesmo dzīvei". Savukārt, vakarā Dagdas parkā bezmaksas varēs apmeklēt Rēzeknes Zaļo pakalnu kora un grupas "Galaktika" koncertu.

Sestdien, 27. jūlijā aktivitātes paredzētas Dagdas ezera pilsētas pludmalē, kur notiks paštaisīto peldrīku konkurss. Par neatņemamu svētku pasākumu ir kļuvušas zirgu rikšošanas sacensības, kas norisināsies Dagdas pagasta muižā. Plkst. 20.00 Dagdas parka estrādē lielais svētku koncerts "Zem Dziesmu un Deju svētku varavīksnes tilta", pēc kura zaļumballē spēlēs grupas "Migla" un "Dabasu durovys".