Projekta laikā 175 Daugavpils novada un Zarasu rajona iedzīvotāji, no kuriem trešā daļa bija cilvēki ar īpašām vajadzībām, 10 mēnešus apguva dažādas radošās prasmes un iemaņas. Daugavpils novada Kultūras centrā notika teātra un kustību nodarbības, Višķu pagastā – Eiropas deju un klūgu pīšanas nodarbības, savukārt Demenes pagastā – moderno deju nodarbības.

Zarasu rajona iedzīvotājiem tika dota iespēja piedalīties dažādās rokdarbu, deju un vokālajās nodarbībās. Projekta gaitā notikuši dažādi festivāli, mākslas un izglītojoši pasākumi, kuros dalībnieki prezentējuši sasniegtos rezultātus, dalījušies pieredzē un radījuši labu pamatu tālākai sadarbībai arī pēc projekta beigām.

8. marta foruma mērķis ir vienkopus prezentēt projekta laikā sasniegtos rezultātus, tādējādi veicinot sabiedrības izpratni par kultūras un mākslas aktivitāšu nozīmi cilvēku ar īpašām vajadzībām integrācijā un pašizaugsmē.

Foruma ietvaros notiks visu projekta laikā tapušo rokdarbu izstāde un koncerts, kurā piedalīsies radošie kolektīvi ar nodarbību rezultātā tapušajām programmām. Daugavpils novada Kultūras centra teātra un kustību grupa rādīs iestudējumu pēc franču rakstnieka Antuāna de Sent-Ekziperī pasakas "Mazais princis" motīviem, Višķu pagasta senioru deju kopa "Magones" un Demenes pagasta jauniešu deju grupa "Flash" demonstrēs deju programmu, bet Višķu pagasta tautas lietišķās mākslas studija sagatavojusi pinumu izstādi.