Ļoti populāri ir kļuvuši koncerti, kas katru pavasari skan ziedošā, smaržīgā ceriņu dārza vidū. Šogad mūzikas cienītāji dārzā tiks gaidīti 2. jūnijā pulksten 15 uz koncerts "Pasaules mūziklu un kino mūzika ceriņos".

Koncertā piedalīsies dziedātāji Ilona Bagele un Juris Ādamsons, Dobeles Violetais ceriņu koris Ievas Sutugovas vadībā. Pavadījumu nodrošinās mūziķi Raimonds Ozols, Raimonds Macats, Madars Kalniņš, Kaspars Grigalis, Norberts Skraucis un Ivars Gudrais.

Latvijas Valsts augļkopības institūta ceriņu kolekcija, kas izveidota 4 ha platībā, tiek uzskatīta par vienu no lielākajām un iespaidīgākajām Eiropā. Te vienkopus aug vairāk nekā 200 ceriņu šķirņu un hibrīdu.

Selekcionārs Pēteris Upītis – ceriņu dārza pamatlicējs un vairāku brīnišķīgu ceriņu šķirņu izveidotājs – sapņoja pārvērst Latviju par ceriņu lielvalsti un Dobeli – par ceriņu galvaspilsētu. Dobele patiešām par tādu ir kļuvusi. Katru gadu par ceriņu dārzu tā ziedēšanas laikā priecājas gandrīz 30 tūkstoši apmeklētāju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un tālākām valstīm.