Nule atvērtā ražotne ir jau ceturtā "LatGran" kokapstrādnes ražotne Latvijā. Ražošanas apjomu ziņā tā ir lielāka par Jaunjelgavā izvietoto, tikpat liela kā Jēkabpilī un Krāslavā.

Plānotā ražošanas jauda ražotnē būs 150 000 tonnu koksnes granulu gadā, plānotais darbavietu skaits – 28.

Pie ražotnes izbūvēts papildu dzelzceļa sliežu ceļš. Paredzams, ka pa dzelzceļu uz Rīgu katru mēnesi tiks transportēti līdz 200 vagoniem ar apmēram 14 tūkstošiem tonnu koksnes granulu. Šis kurināmais materiāls ir domāts eksportam caur Rīgas ostu, kamēr Baltijas jūra nav aizsalusi, bet vēlāk - caur Liepājas ostu.

"LatGran" reģistrēta 2004.gadā. Uzņēmuma galvenais darbības veids ir kokskaidu granulu ražošana. "LatGran" kapitāldaļas pieder Zviedrijā reģistrētajai "Latgran Biofuels AB".

Lielākoties gatavo produkciju eksportē uz Eiropas Savienības valstīm - Dāniju, Zviedriju, Beļģiju un Nīderlandi. Produkcija tiek piegādāta galapatērētājiem – Eiropas spēkstacijām un koģenerācijas stacijām.

Jaunjelgavas, Jēkabpils un Krāslavas rūpnīcās nodarbināti aptuveni 100 darbinieki un kopumā tiek saražots vairāk nekā 400 000 tonnu kokskaidu granulu gadā.

Pērn uzņēmuma apgrozījums bijis 59399573.71 eiro, peļņa - 7450326.12 eiro.