Pasākumos uzsvars tika likts uz aktivitātēm tieši bērniem. No plkst. 11.00 Ikšķiles tautas namā bija skatāma Latvijas Leļļu teātra izrāde "Lellīte Lolīte", kurā arī paši skatītāji bija aicināti iesaistīties un just līdzi galvenajai varonei Lolītei.

Svētku dienas ietvaros notika vecāku un jaundzimušo pulcēšanās "800-gades" parkā ratiņu parādei "Man sapņu auto", kur vecākiem bija iespēja parādīt savu izdomu un fantāzijas lidojumu ratiņu noformēšanā.

Svinīgus vārdus vecākiem un visiem jaundzimušajiem 2012. gadā Ikšķiles novadā dzimušo mazuļu sumināšanas pasākumā "Liec, Laimīte, baltu ziedu..." teica Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš, uzsverot, ka novads var lepoties ar tik kuplu jaundzimušo skaitu, kurš šogad jau ir sasniedzis 118. Šāds pasākums Ikšķilē notiek trešo gadu pēc kārtas un ir kļuvis par jauku tradīciju un iepriecinājumu jaunajiem vecākiem. I. Trapiņš uzsvēra nepieciešamību pēc vēl viena bērnudārza celtniecības novadā un izteica cerību, ka nākamajā gadā tāda iespēja būs. Katra jaundzimušā bērna vecāki savā īpašumā saņēma simboliskas karotītes.

Pļaviņā pretī Ikšķiles Tautas namam visas dienas garumā notika aktīvās atpūtas pasākums visai ģimenei "Raibie piedzīvojumi", kurā visi sportot gribētāji varēja izmēģināt savus spēkus dažādās jautrās spēka, izturības un ātruma disciplīnās.

Vakara noslēgumā Ikšķiles estrādē pasākuma viesus sveica Ikšķiles novada pašdarbības kolektīvi īpašā svētku koncertā "Ģimeņu dienas jampadracis". Koncertprogrammā bija skatāmi deju kolektīvi - "Spolītes", "Spole", "Pavards", "Upe", "Vijas", ar savu skanīgo repertuāru skatītājus izklaidēja kori -"Soare", "Ikšķile, vokālie ansambļi – "Nona", "Grams" un "Saulgrieži. Kā īpašie viesi pasākumā piedalījās arī 2012.gada šova "Dziedošās ģimenes" uzvarētāji Tihovsku ģimene no Ludzas.