Skolas dibinātāja, vecāku padomes pārstāve, Tīna Kempele, Lielajā Talkā pulcējušies gan tie vecāki, kuru bērni jau mācās Brīvajā skolā, gan arī tie, kuru atvases sāks apmeklēt skolu tikai nākamajā mācību gadā.

Ikšķiles Brīvajā skolā šobrīd mācās 25 skolēni, plānots, ka rudenī viņiem pievienosies vēl pieci bērni.

Pērn Lielajā Talkā Brīvajā skolā pulcējušies ap simts talcinieku, taču prieks, ka izdodas "atkārot" arvien jaunas teritorijas no drazām un gruvešiem. "Vēl pirms gada lauzām sienas, bet jau septembrī skolā uzsākās mācības," par paveikto gandarīta arī K.Liberta.

Netīkamie laika apstākļi nespēja nobiedē čaklos talciniekus. "Ja vecākiem ir pozitīva attieksme pret darbu, tad arī bērniem nav problēmu darboties. Viņi rīkojas tāpat kā pieaugušie," atzīst T.Kempele.

"Grābām lapas, vedām ar ķerrām uz konteineru, vācām kopā kokus, zarus, iekurinājām ugunskuru," 1.klases skolnieks Knuts nosauc visus šodien paveiktos darbus.

"Nesām ārā drazas no šķūnīša un pagraba," papildina 2.klases skolnieks Leo. Talcinieku vidū arī trīsgadīgais Jēkabs, kurš, kā jau īstam vīram klājas, bija ķēries pie pamatīga dēļa, ko veiksmīgi nogādāja līdz ugunskuram.