"Unesco LNK"  aicina ikvienu skolu, interešu apvienību un organizāciju visā Latvijā iesaistīties Pasaules ūdens  dienai veltītajos pasākumos, kā arī pašiem kļūt par to organizatoriem, izmantojot dažādu ūdens tematiku, iesaistoties dažādās iniciatīvās, veicot pētījumus un rīkojot izstādes, rosinot bērnu, jauniešu  un sabiedrības izpratni par dzeramā ūdens nozīmi un ūdens nozīmi vispār, kā arī apzinoties draudus, kas ietekmē ūdens resursu izsīkšanu visā pasaulē.

Zasas bibliotēkā aicinājām pirmskolas vecuma bērnus, jo uzskatām, ka daudzas nozīmīgas lietas jāsāk apzināties jau no mazotnes. Divās tikšanās reizēs runājām par šo tik būtisko tēmu – ūdeni. Izpētījām, cik Latvijā ir ezeru, upju, lasījām teikas par ezeru izcelsmi. Eksperimentējām, kausējot sniegu un no tā iegūstot ūdeni. Runājām par ūdens resursu taupīšanu, par to, lai mūsu upes un ezeri netiktu piesārņoti, jo tad to tuvumā nedzīvos arī cita dzīvā radība.

Nodarbību laikā bērni strādāja ar aplikāciju un pēc brīva fantāzijas lidojuma izgatavoja savu darbiņu veltītu ūdens tēmai. Šos darbiņus var aplūkot bibliotēkā.

Noslēgumā iemācījāmies jaunu rotaļu "Zvejnieks mani aicināja...".   

Vai zinājāt, ka: (Izraksti no A. Mauriņa grāmatas "Laikazīmes")

  • Lai gan mēs dzīvojam uz ūdens klātas planētas,tikai 1% pasaules ūdeņu ir piemēroti izmantošanai cilvēka ikdienā,bet pārējos 99% veido okeāni, ledāji un atmosfērā esošais ūdens.
  • Ja pavasarī lieli plūdi – būs sausa vasara.
  • Ja pavasarī plūdu ūdens stāv ilgi – būs auksta un lietaina vasara.
  • Ja martā līst – tāpat līs vasarā