Izrāde "Dons Žuans" notiks sestdien, 26.jūlijā, plkst.20.00 Jēkabpilī brīvdabas estrādē, kur virmos mīlestība, greizsirdība, saldkailse un atriebība, kārdinājums un dusmas. Volfganga Amadeja Mocarta un libretista Lorenco da Pontes 19787.gadā radītā opera ir spožākais mākslas darbs par neremdināmo dzīves baudītāju donu Žuanu un tā joprojām ir daudzu pasaules opernamu repertuārā.

Izrādi iestudējis Jurijs Aleksandrovs, kas ir viens no titulētākajiem operas režisoriem Krievijā, turklāt viens no pieprasītākajiem arī pasaulē - paguvis iestudēt vairāk nekā 200 izrādes Vīnes operā, Metropolitēnā, Zalcburgā, Veronā, La Scala un daudzviet citur. Latvijā Aleksandrovs nu jau trešo vasaru aicinās uz emocionālu dialogu opermīļus Jēkabpilī.

Dona Žuana lomā redzēsim Krievijas konkursa laureātu Sergeju Kaļiņinu, kuru zinātāji atminēsies pēc krāšņi izdziedātās Rigoleto lomas aizpērnajā vasarā. Pārējo lomu izpildītāji ir labi pazīstami Vladimirs Feļauers, kura varenais bass liek nodrebēt un izraisa baisas priekšnojautas par gaidāmajiem notikumiem uz skatuves. Sulīgais mecosoprāns Larisa Pominova un citas Pēterburgas spožākās balsis - Jeļena Severina, Jevgeņijs Bajevs, Larisa Ivanova. Mūziku atskaņos viens no Sanktpēterburgas labākajiem orķestriem.

Izrāde pārsteigs arī ar grezniem samta tērpiem, kas ievedīs Mocarta laikmetā. Tērpus darinājis Krievijas Tautas mākslinieks Vjačeslavs Okuņevs, kurš ietērpis skatuves tēlus vairāk nekā 300 baleta un operas iestudējumos ne tikai Krievijas vadošajos teātros, bet arī Glāzgovas Karaliskajā teātrī, Grieķijas Nacionālajā operā, Nacionālajos teātros Polijā, Tokijā un Seulā.

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena no 8 līdz 20 eiro. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bez maksas, ja nav nepieciešama atsevišķa sēdvieta, bērniem līdz 12 gadu vecumam biļetes ar 50% atlaidi. Invalīdiem ar kustību traucējumiem un vienam pavadonim ieeja bez maksas. Vietas rezervācija pa e-pastu info@jkp.lv vai tālruni 29724382 līdz 25.jūlijam.