Galvenais iegansts intensīvajam darbam bija atdzīvināt, radīt krāsaināku urbāno vidi pilsētā, portālam "Delfi" atklāj Jēkabpils Kultūras pārvaldes direktore Inta Ūbele.

Pie pārvērtībām savu roku pielikuši Ruta Štelmahere, Ziedonis Bārbals, Mētra Štelmahere, Vēsma Lukstiņa, Daina Eglīte, Jānis Urtāns, Iveta Vucena, Inga Kovaļevska, Dina Lukstiņa, Jurijs Tatarkins, Jolanta Ābele, Sintija Kampāne, Ilze Fetjko, Laura Krastiņa, kā arī Jēkabpils un Viesītes Mākslas skolas audzēkņi Evelīna Elksnīte, Kārlis Klišāns un Līva Šķimele. Viņi ēku logos atspoguļojuši Brīvības ielas vēsturi un laika ritējumu.

Daļā gleznu redzamas raibaļas, piena kūkas un šaltis. Brīvības ielā reiz bijusi pienotava. Citās gleznās var atpazīt senāko laiku apbūves koka un sarkano ķieģeļu mājas. Vēl citās - rādīts pilsētas dibinātājs Hercogs Jēkabs, vizuļo Daugavas ūdeņi.

Lai gleznas pasargātu no mainīgo laika apstākļu iedarbības, mākslinieki tās gleznoja ar akrila krāsām un pārklāja ar īpašu laku.

"Atveram logus II" ir jau otrais šāda veida projekts. Pērn pavasarī 16 lielformāta āra gleznas tika izvietotas vairāku Pasta ielu māju logos. Tagad Jēkabpilī apskatāmas 33 āra gleznas, un var teikt, ka šobrīd tā ir lielākā šāda veida mākslas darbu galerija Latvijā.