Jau uz starta līnijas kāda laiva aizdegās, novēroja "Delfi". Neraugoties uz it kā operatīvo glābēju rīcību, peldlīdzeklis pilnībā nodega. Lai gan sākotnēji varētu domāt, ka komandu pievīlusi pirotehnika, tomēr patiesībā šis ugunsgrēks bija plānots šova elements, jo liesmojošā piena paku laiva bija veidota kā šovasar degusī Rīgas pils.

Vakarpusē, noslēdzoties regatei, tika apbalvoti tās uzvarētāji - piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union RASA" simpātiju balva tika laivai "Lācenes Ilzītes plosts jeb spēks ir vāverēs", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Laipa". Par oriģinālāko laivu atzīta TDA "Ritums" ar draugiem VPDK "Vidums" laiva "Jāņu nakts mistērija". Visatraktīvākās komandas godu izpelnījās laiva "Gaismas pils". SIA "Betcon Latvia" saņēma ātrākās laivas titulu. "Šļakata" atzīta par inovatīvāko laivu, bet balvu "Saldais krējums" saņēma laiva "Mohikānis".

Balvu "Treknākais piena plosts" saņēma laiva "Gala stacija – Lielupe", bet komanda "Dipu dapu Eiro nāk" uzvarēja nominācijā "Pilnīgs sviests!".

Žūrijas papildnominācijā "Spožākā, īsākā debija" triumfēja komanda "Stikliņstils", bet Regates organizatoru – JPPI "Kultūra" simpātiju balva nonāca pie komandas "Augusts".