LPS projekts ir vērsts uz pašvaldību sadarbības tīklu veidošanu, par pamatu ņemot "mācīšanās salīdzinot" sistēmas idejas.  Reģionālo diskusiju laikā pašvaldības uzzinās par iespējām pieteikties šādos tematiskajos tīklos: pašvaldību sociālā darba un veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanas tīkls; pašvaldību sabiedrisko pakalpojumu un mājokļu politikas tīkls; pašvaldību izglītības un kultūras tīkls.

Tāpat būs iespēja arī dzirdēt par Norvēģijas pašvaldību ieguvumiem no dalības sadarbības tīklos, diskutēs par Latvijas pašvaldību sadarbības tīklu tēmu piemēriem.

Eksperti diskusiju dalībniekus iepazīstinās ar "mācīties salīdzinot" sistēmas Latvijas modeli. "Mācīties salīdzinot" (benchlearning) sistēma tiek veidota projekta gaitā. Tā balstās uz datu bāzē apkopotas informācijas, pašvaldību pieredzes un zināšanu analīzi, lai meklētu katrai pašvaldībai piemērotu risinājumu konkrētā nozarē un pilnveidotu savas pašvaldības stratēģisko vadīšanu.

Visi tīkli savā darbībā izmantos "mācīties salīdzinot" principus - salīdzināt, analizēt un mācīties, lai sagatavotu uzlabojumu plānus pakalpojumam, kas tiks izvēlēts par katra tīkla analizējamo tēmu. Sadarbības modeļa ideja ir ņemta no Norvēģijas, kur jau šie sadarbības tīkli veiksmīgi darbojas vairākus gadus.