1. februārī sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu uzsākta ziedojumu kampaņa, lai iegūtu līdzekļus glābējsilītes izveidei Jelgavas pilsētas slimnīcas teritorijā. Uzrunāti arī Jelgavas un tās novada uzņēmēji, kuri aicināti atbalstīt glābējsilītes izveidi.

Atbalsts nepieciešams informatīvo materiālu drukai, gaismas kastes un norāžu zīmju izveidei par glābējsilītes atrašanās vietu. Nepieciešams arī remonts telpai, kur glābējsilīte atradīsies. Atbalsts tāpat nepieciešams, lai nobruģētu celiņu, kas ved uz glabējsilīti. Vajadzīgas arī kāpnītes, jumtiņš, logs un durvis.

Vienas glābējsilītes vidējās izmaksas ir 14 000 eiro, bet konkrēta summa ir atkarīga no nepieciešamajiem būvdarbiem.

Šobrīd jau ir gatavs glābējsilītes projekts, kurš ir saskaņots ar Jelgavas slimnīcu un iesniegts būvvaldē. Kad būvvalde to būs apstiprinājusi, varēs aprēķināt konkrētās Glābējsilītes izveidei nepieciešamās izmaksas.

Vēl līdz februāra beigām ikvienam iedzīvotājam ir iespēja finansiāli palīdzēt, zvanot uz ziedojuma tālruni 90006484, izmantojot ziedojumu kastītes, veicot pārskaitījumu uz Latvijas Bērnu fonda kontu. Tiklīdz tiks saziedota nepieciešamā nauda, tiks uzsākts darbs pie projekta īstenošanas Jelgavā.

Kopš 2009. gada Latvijā izveidoti septiņas glābējsilītes, un izglābtas 25 bērnu dzīvības. Tā ir īpašas vietas, kur vecāki, dažādu apstākļu spiesti, var anonīmi atteikties no sava mazuļa. Pašlaik glābējsilīte ir Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Madonā, Rēzeknē un Daugavpilī.