Programmā suņu saimniekiem no plkst. 12.00 - 16.00 paredzētas sacensības dažādos suņu sporta veidos - suns kompanjons, vispārējās paklausības kurss, paklausības rallijs, jautrības stafete, kā arī dažādi konkursi, savukārt no plkst. 16.00 - 17.00 notiks rezultātu apkopošana un apbalvošana astoņās dažādās nominācijās. Trīs labākie no labākajiem saņems īpašus kausus. Suņus vērtēs tiesnese Ļubova Voinova no Rīgas, savukārt konkursos palīdzēs vietējie Zilākalna iedzīvotāji.

Programma skatītājiem: no plkst. 12.00 - 16.00 suņu šķirņu paraugdemonstrējumi, paklausības paraugdemonstrējumi, rotaļu laukums bērniem "Mācies kopā ar suni", kā arī zīmēšana un mīklu minēšanas konkurss.

Šis pasākums Zilākalnā notiek otro gadu. Pagājušajā gadā piedalījās vairāk nekā 50 dalībnieku, kas bija ne tikai no Kocēnu novada un tuvākās apkārtnes, bet arī no Talsiem, Tukuma, Daugavpils, Jūrmalas, Rīgas un Ķekavas. Šogad interesi par dalību šajā pasākumā izrādījuši arī suņu saimnieki no Lietuvas, līdz ar to šis pasākums būs ne tikai Vidzemes, bet gan plašāka mēroga.

Pagājušajā gadā no tiem suņiem, kas aktīvi piedalījās stafetēs un disciplīnās, skatītāju simpātiju balvu un galveno nomināciju "Vidzemes suns 2013" saņēma baseta šķirnes suns no Zilākalna pagasta, kuru vietējie iedzīvotāji mīļi sauc par Džeriju.