Kuldīgā Lielās talkas dienā tiks sakoptas Krauļu priedes, Ventmala, Mārtiņsala, vecais bānīša ceļš, pilskalns, Krāčupīte Veckuldīgā, zaļās zonas pilsētā, skeitparks Estrādes parkā. Šogad Lielās talkas devīze ir "Tīra Latvija sākas Tavā galvā!". Iestādes talkas dienā aicinātas sakopt teritoriju ap saviem uzņēmumiem. Kuldīgas novada pagastu pārvaldēs var saņemt informāciju par talkas norisi pagastos. Pagastu pārvaldēs iedzīvotāji varēs saņemt arī sarkanos atkritumu maisus.

Šogad tiks dalīti sarkani aizsienami maisi, kurus pēc talkas nogādās uz atkritumu poligoniem. Par pilnajiem atkritumu maisiem obligāti jāpaziņo SIA "Kuldīgas komunālie pakalpojumi" dispečerei Gaidai Bakaunauskaitei pa tālruni 63322380, lai zinātu to savākšanas vietas.

Par atkritumu maisu saņemšanu no 15. aprīļa jāinteresējas pie Lielās talkas organizatores Kuldīgā – Kuldīgas novada pašvaldības vides speciālistes Daces Jansones pa tālruni 27025423, 63324935 vai e-pastā: dace.jansone@kuldiga.lv. 

Talkas dienā – 20. aprīlī – maisus varēs saņemt pie Kuldīgas novada muzeja no pulksten 10.00 līdz pulksten 12.00. Par cimdiem un darbarīkiem jārūpējas pašiem. 

Gan pagastos, gan pilsētā talkošanas vietas obligāti jāpiesaka talkas koordinatoriem, lai pēc tam varētu savākt un aizvest visus atkritumus!

Organizatori aicina atcerēties, ka Lielās talkas atkritumi nav vecās mantas no māju pagrabiem un atkritumu kaudzes privātmāju teritorijās. Lielā talka ir koplietošanas teritoriju sakopšanas pasākums, kurā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs.