Liepājas Universitātē notiks atklātās lekcijas par jūras viļņu radīto enerģiju, ūdens apgādi pilsētā, ūdeni kā informācijas nesēju un ūdens plūsmu matemātisko modelēšanu.

Fizikas laboratorijā notiks eksperimenti ar ūdeni. Atklātā nodarbība "Uzprogrammē savu zveju" aicināti piedalīties dalībnieki, kuriem ir pamatprasmes darbam ar datoru.

Paralēli visām aktivitātēm ikviens ir aicināts piedalīties radošajās darbnīcās "Izaudzē savu ūdens rozi" un "Informācija ūdenī", vērot demonstrējumus "Ūdens un māksla", "Ūdens sasaluma mērīšana", kā arī robotus darbībā. Būs iespēja arī aplūkot ekspozīcijas "Fakti par ūdeni", "Ūdensputni un ūdens dzīvnieki" un "Izbaudi ūdens radītās skaņas".

Zinātnieku nakts noslēgumā (pulksten 22 līdz 23) notiks zvaigžņu vērošana.

Ikgadējais Zinātnieku nakts pasākums notiks ne tikai Liepājā, bet arī Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā, Salaspilī un Cēsīs.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Universitāte sadarbībā ar citām Latvijas augstskolām, zinātniskajiem institūtiem, Latvijas Zinātņu akadēmiju un vairākiem muzejiem. Pasākums Latvijā noritēs jau septīto gadu pēc kārtas.