Šī ir pirmā sabiedriskā ēka Mārupes novadā, kas celta, lai nodrošinātu pakalpojumu pieejamību Jaunmārupes ciema iedzīvotājiem. Trīs stāvu jaunā ēka 899,5 m2 platībā atrodas ērti sasniedzamā vietā, Jaunmārupes centrālās ielas malā ar skaistu skatu uz ūdenskrātuvi "Ūdensrozes". Apmeklējot sabiedrisko ēku, iedzīvotājiem būs iespēja arī baudīt apkārtējās vides ainavu - ūdenskrātuves malā iekārtotas pastaigu vietas un tuvākajā laikā tiks uzstādīta arī strūklaka.


Ēkas pirmajā stāvā ir izveidots iedzīvotāju apkalpošanas centrs, tā saucamā, vienas pieturas aģentūra. Iedzīvotājiem tā būs iespēja, ietaupot laiku un izmaksas, saņemt nepieciešamo informāciju un iesniegt dokumentus vienuviet, tuvāk dzīvesvietai. Atsevišķas telpas pirmajā stāvā atradīsies arī ārstniecības iestādei.

Otrajā stāvā ir iekārtojusies Mazcenas bibliotēka, kas pārcēlusies no vēsturiskās Švarcekmuižas ēkas, saviem lasītājiem piedāvājot gaišās un labiekārtotās telpās plašu periodisko un dažādu žanru izdevumu klāstu - grāmatas, žurnālus, avīzes un citus izdevumus – kopumā 13 350 vienību. Bibliotēkas telpās bez maksas būs pieejami arī datori un internets.

Trešais sabiedriskās ēkas stāvs ir paredzēts Sociālajam dienestam. Šeit apmeklētājus pieņems sociālie darbinieki, būs pieejamas arī psihologa, fizioterapeita un ergoterapeita konsultācijas. Atsevišķa zāle ierīkota ārstnieciskajai vingrošanai.

Ēkas būvniecība uzsākta 2012.gada februārī un to veikusi atklātā konkursā uzvarējusī pilnsabiedrība "JPG 2B". Projektu izstrādāja un autoruzraudzību veica akciju sabiedrība "LX grupa". Būvniecības izmaksas sastāda Ls 738 433,30, projekta kopējās izmaksas – Ls 830 216,76.