Tematiskās nedēļas

Mācību priekšmetu parādīšanai no cita redzes punkta skolā jau kopš pagājušā gada notiek mācību priekšmetu nedēļas. Šā gada sākumā notika Latviešu valodas nedēļa, kuras ietvaros skolēni piedalījās dažādās aktivitātes. Visu klašu skolēniem bija jāatbild uz 5 jautājumiem par literārajām pasakām un to autoriem, tika dots uzdevums izlasīt Rūdolfa Blaumaņa pasaku "Velniņi" un pēc tās motīviem uzrakstīt dzejoli, 5.-9. klašu skolēni piedalījās skolas latviešu valodas olimpiādē.

Latviešu valodas nedēļai Mārupes pamatskolā sekoja matemātikas nedēļa, par kuru stāsta skolotāja Jekaterina Kagane: "Matemātikas nedēļu, tāpat kā citu priekšmetu nedēļas, rīkojam, lai motivētu skolēnus interesēties par priekšmetu ne tikai laba vērtējuma iegūšanai, bet arī tāpēc, lai aplūkotu to plašāk un meklētu lietas, kas saistītas ar prasmēm, kuras attīsta matemātikas stundās. Nedēļas laikā skolēniem ir iespēja iepazīties ar savādākiem uzdevumiem, spēlēm, kuras ir izmatojamas arī ikdienā, piemēram, šoreiz skolēni aizpildīja režģi ar noteiktiem skaitļiem un  iepazinās ar mini sudoku. Nedēļa noslēdzās ar skolas matemātikas olimpiādi, kas prasmīgākajiem ļāva pārbaudīt savas spējas pirms matemātikas olimpiādes Pierīgas mērogā." 

Arī pirmsskolā šajā gadā mēģinām veidot līdzīgas interešu nedēļas, lai mācību process būtu krāsaināks un interesantāks. Tā piemēram, bija rokdarbu jeb Modes un stila nedēļa. Ik nedēļas rītu bērnus grupiņā sagaidīja ciemiņš – kartona lelle, kurai rokā bija aploksne ar tās dienas uzdevumu. Piemēram, pirmdiena bija apģērba diena (audumi un podziņas pārtop jaunās drēbītēs – ģērbsim un pucēsim jauno draugu), trešdiena – frizūru diena (pīsim, vīsim, siesim, jaunas cirtas uzbursim) u.c.

Esam aktīvi digitālo resursu apgūšanā

Pagājušā gada nogalē Mārupes pamatskolas skolotājas Antra Freimane un Sandra Nastaja kopā ar savu klašu bērniem aktīvi iesaistījās "Unesco" Latvijas Nacionālā komisijas, izdevniecības "Lielvārds" un uzņēmums "Lielvārds IT" zīmējumu konkursā "Darini kalendāru!".

Konkursa ietvaros 1.- 9.klašu skolēni darināja zīmējumus, izmantojot interaktīvo tāfeli, par kādu no trīs piedāvātajām tēmām - Dziesmu un deju svētku tradīcija; Gadskārtu ieražas un svētki; Latvju rakstu zīmes un simboli. No 43 Latvijas skolu iesniegtajiem 140 darbiem žūrija izvēlējās 15, kurus izmantot 2013. gada kalendāra ilustrācijām. Viens no izraudzītajiem darbiem ir arī Mārupes pamatskolas 2.a klases skolnieces Alises Veldres zīmējums "Nu atnāca Lieldieniņa", kas nu jau rotā izdotā kalendāra marta mēnesi. 

Pateicībā par aktīvo dalību mūsu visi Mārupes pamatskolas skolēni, kuri piedalījās zīmējumu konkursā, tika ielūgti uz konkursa noslēguma pasākumu zinātkāres centrā "Zili brīnumi". Mārupes pamatskolai tika pasniegta arī īpašā pārsteiguma balva - balsošanas sistēmas ActivExpression2 16 ierīču komplekts.

Jaunās ierīces matemātikas, dabas zinību un latviešu valodas stundās jau izmanto un to lietošanā apmāca arī citus kolēģus skolotāja Antra Freimane. Mārupes pamatskolas skolotāja Freimane ir arī starp tiem Latvijas pedagogiem, kuri aktīvi iesaistījušies jaunu digitālo mācību resursu veidošanā.

Vēl šī mācību gada rudens semestrī Freimane sveikta kā mēneša skolotājs ActiveBoard. lv  rīkotajā konkursā par inovatīvu un radošu pieeju izglītības procesam. Kā stāsta skolotāja, tad kopā ar pašas izveidotajiem balsošanas ierīču testiem līdz šim radīti 13 oriģināli digitālie mācību materiāli.

Sekmju ziņā skolotāja novērojusi, ka digitālo mācību materiālu izmantošana audzēkņu zināšanas uzlabo, īpaši tiem bērniem, kuriem svarīga ir vizuālā un audiālā uztvere.