Savu pirmo žiguli, kurš aplūkojams kolekcijā, Jānis par lētu naudu iegādājās pirms astoņiem gadiem. Taču tobrīd viņam vēl nebija ne no jausmas, ka padomju laika spēkratu kolekcionēšana un vākšana kļūs viņam par nopietnu aizraušanos. Jānis, atminoties pirmo žiguli, smej - tas esot bijis slimības pirmsākums, pēc tam tā sākusi progresēt.

Pirmajam žigulītim sāka piepulcēties arī citi. Cilvēki, uzzinot par Jāņa aizraušanos, piedāvāja kolekciju papildināt ar fotogrāfijām, plakātiem, motorolleriem, motocikliem un citām lietām. Sākumā Jānim nemaz neesot bijis ne nojausmas, ka veidojas īsta kolekcija. Viņu saistīja padomju gados ražotās mašīnas, patika vēsts, ko auto nes līdzi, kā arī tālaika auto īpašnieku rūpīgā attieksme pret savu auto.

Jānis Buka smeja, ka, iegādājoties 15 mašīnu, viņa aizraušanos sāka novērtēt arī sieva Gunta, kura palīdz vīram uzturēt auto labā kārtībā.

Pašlaik Jāņa kolekcijā ir 33 padomju laika auto. To papildina tolaik ražoti motocikli, motorolleri, spēļu kājminamās automašīnas. Milzīgajā angārā tāpat izvietots benzīntanks un ir gāzēto dzērienu aparāti. Kolekcijā turklāt ir 10 auto, kuriem piešķirts "Vēsturiskā spēkrata" sertifikāts.

Kolekciju "Tehnika no pagātnes" Ogrē, Druvas ielā 8 var apskatīt, ieprieš piesakoties pa tālruni 29238787.