Lūsis ir dižciltīga trofeja, kuru vieglāk nomedīt ziemā, kad zemi klāj sniegs. Pašreizējos laika apstākļos tas ir īsts mednieka un viņa suņu veiksmes stāsts, portālam skaidroja biedrības vadītājs Andrejs Upītis.

Lūšu medības Latvijā ir stipri ierobežotas - gada laikā atļauts nomedīt vien 150 šīs sugas pārstāvju. Izpildot normatīvo aktu prasības, par Šķirmanta nomedīto lūsi nekavējoties paziņots virsmežniecībai.

Mednieki devušies aļņu medībās Kangaru purvā pie Suntažu un Ropažu pagasta robežas. Šajā reģionā jau gadu desmitiem novēroti arī lūši. Lai gan mednieki sekojuši aļņa pēdējām, medību suņi sākuši riet uz tuvējo krūmu puduri, no kurienes atskanējusi plēsoņas balss. Drīz pēc tam no krūmiem izleca lūsis, kuru sašāva mednieks. Cīņā ar lūsi iesaistījušies medību suņi – krievu Eiropas laika un zelta rotveilers.

Lūsis izrādījies 26 kilogramus smags. Lūsi mednieki nolēmuši atdot Salaspils zinātniekiem, kuri pēta Latvijas lūšus. Mednieki sev paturēšot tikai ādu un galvaskausu, ar kuriem varot piedalīties medību trofeju izstādēs.