Bergam pašvaldībā būs divi vietnieki - viena no tām būs viņa partijas biedre un LSDSP saraksta līdere Olaines novadā Inta Purviņa, bet otrs vietnieks būs Aleksandrs Čmiļs no politiskās apvienības "Saskaņas centrs".

Kā ziņots, Olaines novadā pašvaldību vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), par ko nobalsojuši 2822 jeb 52,03% vēlētāju.

Partija ieguvusi deviņas deputātu vietas, ievēlēta līdzšinējā domes priekšsēdētāja Inta Purviņa, atkārtoti ievēlēta Ināra Brence, Līga Gulbe, Ģirts Stepka, Jānis Precinieks un Jānis Klievēns. No jauna ievēlēts Andris Bergs, Armands Znotiņš un Jānis Kuzmins.

Otro vietu izcīnījusi partija "Saskaņas centrs" (SC) ar 1378 balsīm jeb 25,41% vēlētāju atbalsta, kas partijai dos piecas vietas domē. Ievēlēti Aleksandrs Čmiļs, Irina Novohatjko, Vladimirs Borovskis, Gints Ritums un Oļegs Novodvorskis.

Trīs deputāta vietas iegūs partija "A8 partija", kas saņēmusi 779 balsis jeb 14,36% vēlētāju atbalsta. Ievēlēts Māris Vanags, Jānis Sarva un Deniss Ļebedevs.

Iepriekšējās Olaines novada domes vēlēšanās 2009.gadā LSDSP ieguva astoņas vietas, partija "A8 partija" - trīs, "Saskaņas centrs" - 2, bet pa vienai vietai ieguva "Rīgas apriņķa novadu apvienība", "Sabiedrība citai politikai", "PCTVL - Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" un "LPP/LC".