Informāciju par to, ka Keldiša un Rudens ielā deg atkritumu konteineri VUGD saņēmis šonakt, pulksten 00:57. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka četrās deviņstāvu dzīvojamās mājās konteineros deg atkritumi. Neilgi pēc tam, pulksten 1:20, VUGD saņēma no iedzīvotājiem informāciju, ka vēl četrās deviņstāvu dzīvojamās mājās Rīgā, Rudens ielā, arī konteineros deg atkritumi.

Ugunsdzēsēji glābēji ne tikai dzēsa degošos atkritumu konteinerus, bet arī vēdināja kāpņu telpas, jo tajās bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Dzēšanas darbi turpinājās līdz pulksten 2 naktī.

Notikumu vietā arī strādāja Valsts policijas darbinieki, kas sīkāk noskaidros notikušā apstākļus.

VUGD norāda, ka pat neliela aizdegšanās atkritumu konteinerā var būt bīstama, jo, sadegot dažādiem sadzīves atkritumiem, veidojas indīgi dūmi, kas pa atkritumu šahtu un kāpņutelpu ceļas uz augšu.

Naktī cilvēki var nepamanīt ugunsgrēka izcelšanos un laicīgi neizsaukt ugunsdzēsējus glābējus, tādējādi pastāv iespēja, ka dzīvokļos guļošie cilvēki saindējas ar degšanas produktiem.

VUG informē, ka aizvadītajā diennaktī no 1.oktobra pulksten 6:30 līdz 2.oktobra pulksten 6:30, VUGD saņēma 26 izsaukumus. Kopumā dzēsti 17 ugunsgrēki, veikti seši glābšanas darbi, bija arī trīs maldinoši izsaukumi.

Ugunsgrēkos cilvēki nav cietuši vai gājuši bojā.