"Lursoft" dati liecina, ka tikai pagājušajā nedēļā, 19.oktobrī dibinātais SIA "Kuģinieks" pieder Ventspils tranzītbiznesa nesaskaņās iesaistītajam biznesmenim Igoram Skokam un uzņēmējam Andrim Kreisleram (attiecīgi 80% un 20%), kas abi ir arī uzņēmuma vadībā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu.

Dome informē, ka izsoles sākumcena bija noteikta 298 350 lati, un izsoles solis – 10 000 latu. Izsoles noteikumi paredzēja – ja uz izsoli ir reģistrēts un ieradies tikai viens izsoles dalībnieks, izsolāmo mantu piedāvā pirkt vienīgajam izsoles dalībniekam par cenu, ko veido izsoles sākumcena, kas paaugstināta par vienu izsoles soli. Tā arī noticis, norāda RD, jo uz izsoli bija ieradies tikai viens dalībnieks – SIA "Kuģinieks" , kas ieguva savā īpašumā nekustamo mantu Kuģu ielā 15, "nosolot" to par 308 350 latiem.

Samaksa par izsolāmo mantu jāveic divu nedēļu laikā.

Dome informē, ka nekustamais īpašuma Kuģu ielā 15 sastāv no divstāvu ēkas - iestādes, vienstāva ēkas - garāžas, divām saimniecības ēkām - šķūņiem, kā arī pagalma izbūves (vārti, žogs, asfalta segums ar kopējo laukumu 365 kvadrātmetri) un zemesgabala 1473 kvadrātmetru platībā.

Izsolāmās mantas sastāvā esošais zemesgabals daļēji atrodas jauktas apbūves ar dzīvojamo funkciju teritorijā (apmēram 1205 kvadrātmetri) un daļēji – lielceļu, maģistrāļu un ielu teritorijā, Kuģu ielas sarkanajās līnijās, bez kapitālās apbūves tiesībām (~268 kvadrātmetri), kā arī UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma sarakstā iekļautajā Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā.

Izsolāmās mantas ieguvējam piecu gadu laikā no pirkuma līguma noslēgšanas dienas jāveic izsolāmās mantas sastāvā esošo ēku renovācija vai rekonstrukcija.