Pilsētā ir daudz vietu, kur mitināties savvaļas dzīvniekiem, un lapsa ir viens no dzīvnieku valsts pārstāvjiem, kam pilsētā ir labi dzīves apstākļi, tāpēc neesot nekas neparasts, ja kūmiņš tiek pamanīts.

Jau ziņots, ka trešdien lapsa pastaigājās pa Akmens tiltu. Meža dzīvnieks sākotnēji pārvietojās pa ietvi, bet pēc tam uzskrēja uz Akmens tilta braucamās daļas, izraisot autovadītāju apjukumu. Vēlāk lapsa nozuda no redzesloka un, visticamāk, devās virzienā uz Daugavas labo krastu.

Iespējams, ka lapsa vakara stundā devusies medībās, vai apgūt kādas jaunas teritorijas, sprieda Lielkalns. Viņš atzina, ka ir grūti pateikt, no kurienes tieši lapsa ir uzradusies, iespējams, ka no Eksporta ielas rajona, kur tās nereti manītas.

Par lapsām pilsētā ziņas esot ik pa laikam, jo tām pilsētā ir labas barošanās vietas, piemēram, atkritumu novietnes un izgāztuves, kur tās ir bieži pamanītas.

Lielkalns aicina netuvoties lapsām, jo, kā jau savvaļas dzīvniekam, tām ir "savi uzskati par draudzību ar cilvēkiem". Īpaši nevajadzētu lapsu mēģināt noķert vai iet tai klāt, ja tā izskatās nevesela - noplukušu kažoku, novārgusi. Pēdējā laikā gan neesot ziņu par trakumsērgas gadījumiem, taču ir jāatceras, ka ar trakumsērgu slimas lapsas mēdz būt agresīvas.