Tāpat aizliegums būs spēkā zālienā un apstādījumos, kuros ir pašvaldības izvietotas aizlieguma zīmes.

Par aizlieguma atcelšanu balsoja 50 domnieki, bet četri deputāti atturējās.

Līdz šim saskaņā ar Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumiem bija aizliegts atrasties zālienā Rīgas kultūrvēsturiskā centra apstādījumos - Esplanādē, Kanālmalas apstādījumos, Rīgas pils skvērā, Kronvalda parkā, Vērmanes dārzā, kā arī apstādījumos, kuros ir pašvaldības izvietotas aizlieguma zīmes

Par aizliegumu sēdēt pilsētas centra zālienos dome sāka diskutēt vēl 2002.gada vasarā, taču toreiz sabiedrībā neviennozīmīgi vērtētais aizliegums tā arī nestājās spēkā. Pilsētas centra parkos zālienos aizliedza sēdēt 2003.gada vasarā. To jau no ieviešanas brīža stingri aizstāvēja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas Dārzi un parki" vadītājs un toreizējais domnieks Agnis Kalnkaziņš (TP), stāstot, ka zālieni tiktu piegružoti un izbradāti, un Latvijas klimatiskie apstākli neļaujot izaudzēt izturīgāku zālienu.

Savukārt 2008.gadā veiktais pētījums liecināja, ka 67% rīdzinieku aizliegumu neatbalsta un uzskata par absurdu.

Iepriekšējais mērs Jānis Birks (TB/LNNK) eksperimenta kārtībā atļāva dažas nedēļas sēdēt centra zālienos, taču arī pēc tam aizliegums palika spēkā. Arī viņa priekštecis mēra amatā, toreiz "Jaunā laika" pārstāvis Aivars Aksenoks solīja aizliegumu pārskatīt, taču to neizdarīja.

Savukārt pašreizējais Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) jau uzreiz pēc oficiālās nominēšanas amatam apsolīja izvērtēt iespēju ļaut sēdēt pilsētas zālienos.

Pirms tam pagājušā gada jūnijā pēdējā kārtējā sēdē iepriekšējā sasaukuma dome, steigā grozot sabiedriskās kārtības noteikumus, atļāva sēdēt visos pilsētas zālienos, lai gan patiesībā plānoja to aizliegt. Projektā bija svītrots punkts, kas aizliedza atrasties pilsētas centra zālienos, nosakot izņēmumus - kanāla nogāzes un vietas, kur to neatļauj attiecīgas zīmes. Vides komiteja, gribot panākt plašākus aizliegumus, ierosināja svītrot punktu par izņēmumiem un deputāti to arī atbalstīja, taču rezultātā noteikumos aizliegums bija svītrots pilnībā. Tiesa, apjēguši savu kļūdu, domnieki sasauca ārkārtas sēdi un to laboja.