Statusa saņemšanas termiņš pagarināts nestrādājošiem galvaspilsētas pensionāriem, 3.grupas redzes un dzirdes invalīdiem un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem. No šā gada 1.septembra līdz 1.novembrim šīs pasažieru grupas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, uzrādot attiecīgi pensionāra, invalīda vai Černobiļas AES avārijas seku likvidētāja apliecību.

Pieteikšanās termiņš pagarināts, lai lieki nesatrauktu galvaspilsētā dzīvojošos nestrādājošos pensionārus, 3. grupas redzes un dzirdes invalīdus un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājus, un dotu viņiem laiku nepieciešamās formalitātes nokārtot divu mēnešu laikā, skaidro RS vadītājs Leons Bemhens. Tāpat RS ņēmusi vērā, ka septembrī "Rīgas satiksmes" klientu apkalpošanas centri strādās pastiprinātā režīmā, apkalpojot Rīgas skolēnus un studentus, kuriem ir jāpiešķir vai jāpagarina iepriekš piešķirtie statusi.

RS atgādina, ka nestrādājošiem pensionāriem, 3.grupas redzes un dzirdes invalīdiem un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājiem, kuriem jau ir personalizētais e-talons, līdz 1.novembrim jādodas uz kādu no RS biļešu tirdzniecības vietām, kas atrodas lielākajā daļā sabiedriskā transporta galapunktu, līdzi ņemot personalizēto e-talonu. Šajās vietās no 1.septembra varēs ielādēt bezmaksas biļeti, kas ļaus sabiedrisko transportu turpmāk izmantot bez maksas.

Savukārt tiem cilvēkiem, kuriem pienākas RD noteiktie atvieglojumi, bet vēl nav personalizētais e-talons, no 1.septembra jādodas uz kādu no RS klientu apkalpošanas centriem (Prāgas iela 1, Brīvības iela 191, Brīvības gatve 384b, Kurzemes prospekts 137 un Vienības gatve 76b), kur, uzrādot pasi un attiecīgā statusa apliecinošu dokumentu (pensionāriem – pensionāra apliecība, pase, izziņa par dzīvesvietu, nodokļu grāmatiņa vai VSAA izziņa par to, ka par pensionāru netiek veiktas sociālās iemaksas; 3. grupas redzes un dzirdes invalīdiem - pase; invalīda apliecība, izziņa par dzīvesvietu; ČAES likvidatoriem – pase, AES likvidatora apliecība, dzīvesvietas deklarācija), tiks izgatavots personalizētais e-talons.

Naudu par neizmantotajām biļetēm nestrādājošie pensionāri, 3. grupas redzes un dzirdes invalīdi un Černobiļas AES avārijas seku likvidētāji varēs saņemt atpakaļ gada laikā (līdz 2011.gada 1.septembrim) RS Klientu apkalpošanas centros, uzrādot personalizēto e-talonu un personu apliecinošu dokumentu – pasi. Tā kā līdz 15.septembrim statusa atjaunošana ir jāveic arī vispārizglītojošo skolu skolēniem un skolotājiem un pie Klientu apkalpošanas centriem var veidoties rindas, RS lūdz nestrādājošos pensionārus, 3. grupas redzes un dzirdes invalīdus un Černobiļas AES avārijas seku likvidētājus doties pēc neizmantotās naudas pēc 15.septembra.

Plašāku informāciju par e-talonu un pieteikšanos tā saņemšanai var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai zvanot pa bezmaksas tālruni 80001919.