Darbu gaitā norobežota teritorija, un patlaban no ēkas tiek izvākti būvgruži un izdedži. Pēc tam tiks sākta ēkas konstrukciju nostiprināšana.

Pabeidzot visus ēkas konservācijas darbus, tā tiks apjozta ar dekoratīvo sietu.

Jēkaba ielas 24.nama īpašnieki - maksātnespējīgā SIA "Jēkaba parks" - ēkas sakārtošanas darbus līdz noteiktajam laikam tā arī nesāka, tādēļ Īpašuma departaments pārņēma darbu izpildi savā pārziņā.

Departaments noslēdzis līgumu ar SIA "Ota un partneri", kura veic grausta sakārtošanu. Pašvaldībai šie darbi izmaksās 23 106 latus, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli. Pašvaldība izlietotos līdzekļus piedzīs no ēkas īpašniekiem.

Netālu no Saeimas esošā ēka Jēkaba ielā 24 pēc pērn notikušā ugunsgrēka jau vairākus mēnešus atrodas avārijas stāvoklī, apdraud pilsētnieku drošību, bīstami sasvērusies ēkas jumta konstrukcija, sabiedriskās drošības apdraudējumu rada arī fasādes detaļu stāvoklis. Grausts bojā pilsētas ainavu un tēlu, jo atrodas Rīgas pilsētas vēsturiskajā centrā, to ik dienu aplūko simtiem pilsētas iedzīvotāju un viesu.

Aizvadītā gada nogalē trīsstāvu ēkā Jēkaba ielā 24 izcēlās ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji ieradušies notikuma vietā, ēka degusi ar atklātu liesmu 350 kvadrātmetru platībā. Policija aizdomās par dedzināšanu aizturēja kādu vīrieti.

Apsekošanas laikā konstatēts, ka ēka ir izdegusi, tai bojāts viss mansarda stāvs un jumta segums, kā arī starpstāvu pārsegumi un ēkas telpiskā noturība ir apdraudēta. Atsevišķi ēkas fasādes fragmenti apvilkti ar sietu, redzams, ka ir iepriekš veikta nesošās ārsienas pastiprināšana ar tērauda konstrukcijām. Ēkas palikusī mansarda mūra daļa ir bez redzamas sasaistes ar citām būves konstrukcijām, un tā var apdraudēt sabiedrisko drošību.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka šajā vietā pirms dažiem gadiem bija plānots būvēt viesnīcu, bet netika saņemta atļauja no pieminekļu sargiem un arhitektiem.

Kopš 2009.gada pavasara SIA "Jēkaba parks" iecelts maksātnespējas administrators, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 284 100 latu. Puse kompānijas pieder Jurim Vanagam, 30% - Ivaram Lišmanim, bet 20% - Voldemāram Sprūžam.