Foto galerija

Lai kopā ar atbildīgo pašvaldības institūciju pārstāvjiem spriestu par skolas turpmāko likteni, N.Draudziņas ģimnāziju Bruņinieku ielā 24a pirmdien apmeklēja Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (LPP/LC), informē Rīgas dome.

"Ja tuvākajā laikā neuzsāksim skolas remontdarbus, pēc dažiem gadiem tā, iespējams, būtu jāslēdz neapmierinošā tehniskā stāvokļa dēļ," pēc ģimnāzijas ēkas apskates atzina Ameriks. Novērtējot skolas tehnisko stāvokli, amatpersonas bija vienisprātis – ēka neatbilst vispārpieņemtajām normām, un lai iestāde atgūtu savu pozīciju izglītības tirgū, tai nepieciešamas nopietnas pārmaiņas.

Ušakovs uzskata, ka skolai "ir liels potenciāls, lai to varētu izveidot par stipru un konkurētspējīgu mācību iestādi - pirmkārt, tā atrodas Rīgas centrā, otrkārt skolai ir liela platība – vairāk nekā 13 tūkstoši kvadrātmetru, ko var izmantot skolas vajadzībām, turklāt tajā darbojas arī baseins un liela sporta zāle".

Ameriks savukārt norāda, ka pašlaik svarīgākais ir izstrādāt kvalitatīvu darba uzdevumu, lai saprastu, kā ēka funkcionāli vislietderīgāk izmantojama, tad Īpašuma departamentam jāsludina konkurss par tehniskā projekta izstrādi, lai, vēlams, jau pēc gada varētu uzsākt skolas ēku kompleksa rekonstrukcijas darbus. "Pēc pašreizējiem aprēķiniem, ņemot vērā, ka viens no skolas korpusiem ir arhitektūras piemineklis, projekta realizācija varētu izmaksāt ap četriem miljoniem latu," lēš Ameriks.

Savukārt Aldermane pieļauj, ka pēc remontdarbu pabeigšanas Natālijas Draudziņas ģimnāzijas ēkā mācības vienkopus varētu uzsākt vēl vairākas skolas, kurās pašlaik ir nepietiekams skolēnu skaits vai kuru ēkas nav piemērotas skolu vajadzībām.

N.Draudziņas ģimnāzijā pašlaik mācās 432 skolēni. Skolas ēku bloks sastāv no vairākiem korpusiem, viens no tiem celts 1910.gadā pēc arhitekta R.Šmēlinga projekta, un ir iekļauts arhitektūras pieminekļu sarakstā, abi pārējie korpusi būvēti 1970. un 1980.gadā. Ēkas ir morāli un tehniski novecojušas, atsevišķas būvkonstrukcijas atrodas pat avārijas stāvoklī, sliktā stāvoklī ir visi inženiertīkli, klases telpas, skolas virtuves bloks.