Latvijas Sarkanā Krusta Saldus komitejas ēkā, Skrundas ielā 12, apmeklētājiem pieejama Veselības istaba, kurā var veikt veselības pārbaudes un profilaktiskus pasākumus, kā piemēram, izmērīt asinsspiedienu, noteikt cukura līmeni asinīs, izmantot bioptron lampu brūcēm, veikt elektrokardiogrammu un pat atslābināties masāžas krēslā. Veselības istabā pieejami arī vēl citi veselību veicinoši pasākumi visu vecumu parstāvjiem, to skaitā ajūrvēdas masāža pie sertificētas masieres (pieteikties iepriekš - 29716897).

Veselības istaba ir atvērta katru ceturtdienu no pulksten 9 līdz 12 un sestdienās - no pulksten 10 līdz 12.

Saldus Sarkanā Krusta darbinieki ne tikai gaida apmeklētājus, bet arī dodas uz jauniešu vasaras nometnēm, kur organizē arī pirmās palīdzības sniegšanas kursus un sacensības, dodas uz vasaras festivāliem, lai paši nodrošinātu pirmo palīdzību (arī aizvadītajos Dziesmusvētkos), dodas pie senioriem pansionātos, pie slimniekiem slimnīcās un mājās, palīdzot apdarīt mājas soli, kā arī rīko virkni citu interesantu, izglītojošu un noderīgu pasākumu.

Saldus novada iedzīvotāji aktīvi piedalās Sarkanā Krusta rīkotajās donoru dienās, kā arī novada maznodrošinātie izmanto humānās palīdzības izdales punkta, ES pārtikas paku palīdzību, kā arī novadnieku starpā ir iecienīts zemo cenu veikaliņš Saldū, novērojuši Sakranā Krusta darbinieki.

Turklāt Saldus Sarkanais Krusts piedāvā palīdzību arī saimnieciskos jautājumos, ļaudis var nākt ar netīrās veļas grozu, lai izmazgātu drēbes, bet ja slimība ir laupījusi spēkus un spējas - ir iespēja iznomāt staiguļus, ratiņkrēslus, kruķus un citu inventāru. Un ja nepieciešama auto palīdzība, piemēram, pārbraucot no mājas uz slimnīcu  vai  otrādi - arī to nodrošina Saldus Sarkanā Krusta biedri.