Atbalstu talkotājiem sniedza arī Sabiles pilsētas pārvalde, kas palīdzēja gan ar padomu, gan ar traktortehniku un kokmanteriāliem.

Darbi sākās jau piektdien - tika pārstumta zeme, novākts viss liekais un izveidota trases struktūra. Lielās talkas laikā talkotāji pielaboja "uzmetienus" un sāka rekonstruēt trases koka konstrukcijas.

Trases "uzmetienu" un estakāžu būve un rekonstrukcija ir gatavošanās vasarai. 2.augustā Sabilē notiks BMX un "MTB dirt jam" pasākums. Tas aicinās BMX un kalnu divriteņu braucējus uz freestyle jeb brīvā stila sacensībām rekonstruētajā Sabiles trasē. Sacensības notiks "Ghetto Aliance" sporta pasākumu ietvaros – 14 Latvijas pilsētās un ciemos tiks realizētas teju simt sporta aktivitātes, tādejādi vasaras periodā tajās iesaistot desmitiem tūkstošu jauniešu visā Latvijā.

"Aicinām interesentus izmantot iespēju nodarboties ar BMX trasē. Palīdzēsim ar padomu, kā pareizi izpildīt trikus, kā arī riteņu detaļu izvēlē," teic Mairis, atgādinot, ka jauniešiem sevišķa uzmanība jāpievērš drošības prasībām - jāņem līdzi ķivere, aizsargi.

Trases rekonstrukcijas darbi turpināsies līdz vasarai.