Radošās sētas izveide sevī ietver tautas nama rekonstrukciju un paplašināšanu, pagalma izbūvi un labiekārtošanu, tautas nama un sētas apgaismojuma ierīkošanu, amatnieku darbnīcu izveidi un mūzikas skolas rekonstrukciju un paplašināšanu.

Tautas nama ēkā darbi tika pabeigti jau vasaras sākumā un to pamazām sāk apdzīvot darbinieki un kolektīvi. Vēl mazliet jāpaciešas pasākumu apmeklētājiem, jo līdz novembrim jāuzstāda skatuves tehnika un aprīkojums. Pēc šo darbu veikšanas tautas nama skatuve iegūs jaunu skatuves ietērpu un mūsdienīgu tehnisko aprīkojumu.

Šobrīd ekspluatācijā ir nodota arī objekta lielākā daļa – no jauna uzbūvētās ēkas tautas nama pagalmā, rekonstruētā garāžas ēka un no jauna uzceltā mūzikas skola. Jaunajās ēkās paredzētas telpas kolektīvu mēģinājumiem un dažādām radošajām darbnīcām, mūzikas skolas administrācijai un mācību telpas audzēkņiem. Bijušajā garāžas ēkā tapusi kamerzāle un telpas keramiķu darbnīcām.

Kompleksa svinīgā atklāšana paredzēta 18. novembrī, kad pilnībā būs aprīkota Talsu tautas nama skatuve un apdzīvotas pārējās telpas. Pašā ēku viducī tapis acij tīkams pagalms, bet pāris stāvus augstāk izvietojusies atklāta terase. Tas viss jau tuvākajā nākotnē būs pieejams talsiniekiem un pilsētas viesiem.

"Radošā sēta - tautas nama un mūzikas skolas rekonstrukcija", tapis Eiropas reģionālās attīstības fonda (ERAF) aktivitātē "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai" projekta "Kultūras infrastruktūras atjaunošana Talsos 1. kārta" ietvaros.

Būvdarbus radošās sētas kompleksā veica pilnsabiedrība "Talsu statiskais spriegums", kurā apvienojušies SIA "STATS" un SIA "TALSU SPRIEGUMS". Būvuzraudzību veica SIA "Būves un būvsistēmas". Projekta autori - pilnsabiedrība "BūveForma&Mark".