Dalībniekus aicina ņemt līdzi materiālās liecības, kas saglabājušās no LTF darbības gadiem. Tāpat pasākumā gaidīti arī citi interesenti, jaunieši un skolēni.

Šoruden apritēs 25 gadi, kopš dibināta Latvijas tautas fronte (LTF). Tas bija latviešu tautas Trešās atmodas sākums, kas bija emociju un spriedzes piesātināts un lielā mērā noteica latviešu tautas turpmāko likteni.

Pasākums tiek rīkots projekta "Latvijas tautas frontes 25 gadu jubilejas pasākumi Valkas novadā" ietvaros. Ar LTF jubileju saistīto pasākumu mērķis ir – akcentēt Latvijas valstiskās neatkarības atgūšanas vēsturisko nozīmību. Šajā pasākumā vēlamies sapulcināt Valkas novada LTF aktīvistus, uzklausīt viņu atmiņas par LTF dibināšanu un darbību, atsaukt atmiņā emocijas, spilgtākos un nozīmīgākos notikumus, veikt video ierakstīšanu un izveidot dokumentālu īsfilmu, kas turpmāk būs pieejama ikvienam interesentam un pētniekam Valkas novadpētniecības muzejā un Valkas novada skolās.

Muzejs turpina vākt Valkas novada LTF biedru rīcībā esošās materiālās liecības, kas palīdzēs sagatavot ceļojošo izstādi "Par neatkarīgu, demokrātisku Latviju!".

Tos, kuri uz šo tikšanos nevarēs ierasties, bet viņu rīcībā ir materiāli par LTF darbību Valkas novadā un atmiņas, ko pastāstīt jaunākajām paaudzēm, lūdzam sazināties ar Valkas novadpētniecības muzeju, lai vienotos par tikšanos.