Valmieras pilsētas pašvaldības speciālistiem gandarījumu sagādāja atsevišķu pilsētas ielu individuālo, daudzdzīvokļu un uzņēmumu ēku iedzīvotāji, kas sakopa arī citām ielām piegulošās teritorijas. Tā Salnu ielas iedzīvotājiem jaunus talkas maisus nācās vest 3 reizes, jo vēlēšanās, padarīt savu apkārtni tīrāku, talciniekus bija aizvedusi jau pāri pilsētas robežām.

Talkas laikā Vidzemes Augstskolas basketbola klubs un Studentu apvienības Zaļā virziena pārstāvji mežā, lasot atkritumus, atklāja bezpajumtnieku dzīvesvietu, savukārt Valmieras Viestura vidusskolas sākumskolas vecāki kopā ar bērniem piedalījās skolas sporta laukuma zālāja uzlabošanas darbos.

Lielā Talka Valmierā vēl nav beigusies, jo, 56 gados lielāko plūdu dēļ Gaujā, daudzas upei piegulošās teritorijas vēl atrodas ūdenī vai ir ļoti mitras, un tāpēc talkas tur notiks vēlāk.

Valmieras pilsētas iedzīvotāji aicināti pilsētas sakopšanai veltīt vēl arī 28.aprīli, jo atkritumu ērtākai savākšanai pilsētas teritorijā sešās vietās ir izvietoti lielie konteineri:

- Laukumā Brīvības ielas galā;
-Stāvlaukumā Dīvaliņa ielas malā;
- Sporta ielas un Jāņparka ielas krustojumā;
- Beātes ielā pie Eko laukuma;
- Rūpniecības ielas un Ciedru ielas krustojumā;
- Tālavas ielā pie transformatora.

Konteineri tiks izvesti 29.aprīļa rītā.

Pašvaldības darbinieki atgādina, ka lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija arī sāksies 27.aprīlī, taču šos atkritumus Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušie iedzīvotāji bez maksas var nodot SIA "ZAAO" EKO laukumos Beātes ielā 47 un Dzelzceļa ielā 5, uzrādot personu apliecinošus dokumentus.

EKO laukumu darba laiks akcijas laikā: darba dienās no plkst.09.00 līdz plkst.19.00, brīvdienās un svētku dienās no plkst.10.00 līdz plkst.19.00. Akcija norisināsies līdz pat 20.maijam.