Tā kā viena no galvenajām Paula Valdena izpētes jomām bija ķīmiskā rūpniecība, tika nolemts viņa vārdā nolemts nosaukt ielas posmu netālu no AS "Valmieras stikla šķiedra". Par Paula Valdena ielu turpmāk tiks dēvēts līdzšinējais Cempu ielas posms no Brenguļu ielas līdz rotācijas aplim.

Latviešu izcelsmes ķīmiķis Pauls Valdens bija Vilhelma Ostvalda skolnieks un viens no stereoķīmijas pamatlicējiem. Pauls Valdens dzimis 1863.gadā Rozulas muižā, mācījies Cēsu pilsētas skolā, pēc tam Rīgas pilsētas reālskolā un studējis ķīmijas tehnoloģiju Rīgas politehnikumā. Vēlāk bijis arī šī institūta direktors un Baltijas Tehniskās augstskolas rektors. 1919.gadā Latvijas pagaidu valdība viņu iecēla par Latvijas Augstskolas pirmo rektoru. Tomēr 1919.gadā augustā Valdens pārcēlās uz dzīvi Vācijā, kur vadīja Rostokas universitātes Ķīmijas institūta Neorganisko un Farmaceitisko nodaļu, kā arī Fizikāli ķīmisko nodaļu. Pauls Valdens septiņas reizes nominēts Nobela Prēmijai.

Šogad tiek atzīmēta izcilā zinātnieka 150.gadadiena, kas iekļauta arī UNESCO svinamo dienu kalendārā 2012.-2013.gadam. Tā kā Paula Valdena dzimtā puse atrodas netālu no Valmieras un saistās ar būtisku viņa dzīves posmu, Valmieras pilsētas pašvaldība iesaistījusies zinātnieka godināšanā.