Saiets ilgs divas dienas un noslēgsies ceturtdien. Pasākuma pirmā diena veltīta Eiropas pilsoņu gadam, otrā – Valmieras 730 gadu jubilejai.


Konference tika atklāta Vidzemes Augstskolas konferenču zālē ar Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) priekšsēdētājas Silvijas Tretjakovas, LBB Vidzemes nodaļas vadītājas Guntas Romanovskas un Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektora Aigara Vītola uzrunām. Valmieras bibliotēkas direktore Daiga Rokpelne stāstījumā "Izaicinājums kā iespēja" klātesošos iepazīstināja ar Valmieras integrētās bibliotēkas un informācijas centra "Europe Direct" sasniegumiem. Pēc tam dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja iepazīt Valmieras integrētās bibliotēkas telpas un piedāvātos pakalpojumus, kā arī tiks veltīts laiks profesionālām diskusijām.

Pasākuma otrā daļa turpināsies viesu mājā "Gaujas priedes", kur notiks dalībnieku personiskās pilnveides meistarklases. Dienas noslēgumā kultūras programmu piedāvās etniskās mūzikas kopa "Vara guldenis" ar priekšnesumu "Zīmes akmenī".

Konferences otrās dienas programma sāksies ceturtdien plkst. 10 Valmieras muzejā ar direktores Ivetas Blūmas uzrunu un turpināsies ar izglītojošām lekcijām: Valmieras muzeja Vēstures nodaļas vadītāja Ingrīda Zīriņa "Ceļojums kopā ar Pāvila Rozīša Valmieras puikām", Dr. phil. Beata Paškevica "Magadalēnas Elizabetes fon Hallartes darbības izpētes aspekti", Dr.phil. Aija Taimiņa, LU Akadēmiskā bibliotēka "Vidzeme 18.gs. beigās. J.K. Broce" un Alisona Dalbija no Austrālijas - "Šķērsojot robežas profesionālajai izaugsmei. Starptautiskais bibliotekāru tīkls".

Pasākums noslēgsies ar Valmieras muzeja apskati, braucienu ar Gaujas tramvaju un ekskursiju pa Valmieru.