Foto: Publicitātes attēli

Projektēšanas un būvniecības birojs "SEP" uzsāk jaunu un ambiciozu projektu komerciālā un kravas transporta apkopes sfērā. Birojs uzsācis projektēt industriālās telpas "Skuba Latvija" kravas auto apkopes servisam.

"SEP" projektēto industriālo telpu kopējā platība paredzēta 7000 kvadrātmetru apmērā, kas ir nozīmīgs mērogs šāda veida industriālajiem projektiem Latvijā.

Ņemot vērā, ka pēc būvniecības pabeigšanas telpās "Skuba Latvija" nodrošinās kravas un komerciālā transporta servisa apkopi un rezerves daļu tirdzniecību, telpu projektēšana "SEP" projektētājiem būs izaicinoša tehnoloģisko prasību dēļ. Projektēšanas gaitā "SEP" projektētājiem nepieciešams paredzēt sarežģītu servisa iekārtu integrāciju telpās. Tas ietver modernus tehnoloģiskos, automatizācijas un vides risinājumus, kas atbilst visaugstākajiem nozares standartiem.

Foto: Publicitātes attēli

Projektēšanas un būvniecības biroja "SEP" komercdirektors Oļegs Umanskis, komentējot jaunā objekta projektēšanu, norāda uz profesionāliem izaicinājumiem: ""Skuba Latvija" prasības savām jaunajām servisa telpām no projektēšanas viedokļa ir izaicinošas, un šis noteikti nav tipveida industriālais projekts. Te ir gan mērogs, gan plānoti tehniski sarežģīti risinājumi, kurā kombinēsies funkcionalitāte un mūsdienīgas tehnoloģijas."

Kā piemēru Umanskis min sarežģīto ventilācijas sistēmu, kas jāiekļauj objekta projektā. "Daļa kravas auto servisa pakalpojumu paredzēti režīmā, kad tiem ir ieslēgts motors. Līdz ar to ventilācijas sistēmai ir jābūt jaudīgai, lai izplūdes gāzes tiktu savāktas un darbinieki droši varētu atrasties servisa telpās. Tāpat arī servisā paredzēta eļļu maiņa – "SEP" projektētājiem jāatrod risinājums, kā to efektīvi savākt un videi saudzīgā veidā uzglabāt," norāda Umanskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!