Fоtо: Publicitātes foto

Sestdien, 11. maijā pie "Arēnas Rīga" norisinājās japāņu auto entuziastu saiets "Japfest Riga". Vairāk nekā 250 japāņu auto īpašnieki no Baltijas valstīm bija ieradušies, lai parādītu savus spēkratus.

Abreviatūra JDM auto pasaules kontekstā nozīmē "Japanese Domestic Market" – tas nozīmē, ka konkrētā automašīna oriģināli izstrādāta tā, lai atbilstu Japānas vietējā tirgus prasībām un ir paredzēta izmantošanai Japānā. Savukārt mūsdienās JDM termins bieži vien tiek asociēts ar japāņu auto kultūru kopumā, ar modificētiem japāņu auto, kas tiek pārbūvēti, visbiežāk uzlabojot to veiktspēju un izmainītu vizuālo.

Paralēli "Japfest Riga" pasākuma aktivitātēm notika dalībnieku automašīnu vērtēšana, kur tika izvēlēti ievērojamākie auto: 1995. gada "Nissan Silvia S14", kas būvēts kā hobija drifta auto, saglabājot stūri labajā pusē; 2013. gada "Subaru BRZ" no Ukrainas, iespaidīgi pārbūvēts auto, kurš atzinību guvis ļoti daudzos auto šovos un izstādēs; 1999. gada "Nissan Skyline R34" no Latvijas; 1976. gada "Toyota Celica"; 2007. gada "Daihatsu Copen" perfektā stāvoklī ar 40 tūkstoš kilometru nobraukumu; 1997. gada "Honda CRX Del Sol" vizuāli uzlabots auto ar oriģinālu "trans top" (demontējama jumta daļa, kuru no virsbūves uz bagāžnieku pārvieto mehāniska roka); 1999. gada "Subaru Justy", mazs trīs cilindru dzinēja pilnpiedziņas auto, kura jauda palielināta līdz 400 ZS un atbilstoši modificēta balstiekārta un izskats; 1986. gada "Mazda 929"; kā arī 2005. gada "Mitsubishi Lancer Evo 8" no Igaunijas īpašā pelēkā tonī, atjaunots līdz jauna auto stāvoklim.

"Japfest Riga" tiek organizēts reizi gadā, radot iespēju japāņu auto entuziastiem iegūt jaunus kontaktus, apmainīties ar pieredzi un apskatīt auto projektus no Baltijas un citām valstīm.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !