Fоtо: Publicitātes foto

Francijas autosportists Sebastjēns Ožjē pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas piektajā posmā – Portugāles rallijā – atrodas pirmajā vietā pēc otrās pilnās dienas.

Sestdien aizvadītajos deviņos ātrumposmos četros ātrākais bija Ožjē, trijos labāko rezultātu sasniedza igaunis Ots Tenaks, bet pa reizei ātrākie bija soms Kalle Rovanpere un francūzis Adriens Furmo.

Pēc 18 ātrumposmiem līderis ir Ožjē ("Toyota Gazoo"), kuram seko trīs "Hyundai Shell Mobis" piloti – Tenaks atpaliek 11,9 sekundes, trešais, zaudējot minūti un 11,4 sekundes ir beļģis Tjerī Nevils, bet ceturtais ir spānis Daniels Sordo (+1:25,6).

Grants seguma rallijā Portugālē svētdien tiks aizvadīti vēl četri ātrumposmi.

Nevils ir līderis pasaules čempionāta kopvērtējumā, kur iekrājis 86 punktus, bet otrais ar 80 punktiem ir brits Elfins Evanss.

Šosezon tiek aizvadīti 13 sacensību posmi, astotajam posmam no 18. līdz 21. jūlijam pirmo reizi WRC kalendārā notiekot Latvijā.

Pērn par divkārtēju pasaules čempionu kļuva Somijas autosportists Kalle Rovanpere, kurš titulu nodrošināja vienu posmu pirms sezonas beigām. Latvijas eksčempions Rovanpere šogad nestartēs visos WRC posmos.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !