Viens no vadošajiem Latvijas autošosejas pilotiem Haralds Šlēgelmilhs at gandarījumu atskatās uz "Lamborghini Blancpain Super Trofeo" sezonas noslēdzošajām sacensībām Sebringas trasē ASV, kur izcīnīja uzvaru.

"Sākums bija ļoti piesardzīgs. Trase lielākoties vēl ar peļķēm un mitra. Galvenais uzdevums - pakāpeniski kāpināt tempu un muļķīgi nekļūdīties. Pēc obligātā pitstopa bijām vienīgie, kuri uzdrīkstējās uzlikt sliku riepas brīdī, kad praktiski visa trase joprojām ir slapja," sacīksti atceras Haralds. "Risks avarēt bija ļoti liels. Kā redzams brauciena video - trase ir ļoti bīstama un kļūdas nepiedod. Tās bīstamību galvenokārt raksturo ātrie līkumi, nelīdzenais segums un betona drošības zonas, kas ierobežo visu trasi."

"Pēc sacensībām noskatoties video, ir interesanti sevi pavērot," atzīst pilots. "Piemēram, situācijās, kad kāds konkurents nelaiž garām vai tieši otrādi - palaiž bez pretestības - rokas iet pa gaisu. Lai arī parasti sacensībās emocijas neizrādu, mēs visi esam cilvēki, un arī man šad un tad emocijas pasprūk. Šoreiz tās bija gaviles finišā. Laikam šī bija viena no visu laiku skaistākajām manam uzvarām."

Pēc sekmīgā "Lamborghini Super Trofeo" čempionāta sezonas noslēguma norit pārrunu process par turpmāko Haralda Šlēgelmilha dalību čempionātā un viņa lomu "Artline" komandā 2016.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!