Foto: EPA/Scanpix/LETA

Beļģijas autosporta pilota Tjerī Nevila ekipāža svētdien svinēja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonas pirmajā posmā - Montekarlo rallijā.

"Hyundai" pilots Nevils bija ātrākais visos četros dienas noslēdzošajos ātrumposmos, tuvāko sekotāju Sebastjenu Ožjērs no Francijas ("Toyota") pārspējot par 12,6 sekundēm. Vēl 1,7 sekundes lēnāks bija Ožjē komandas biedrs Elfins Evanss no Lielbritānijas.

Titulētais Ožjērs iepriekšējās sešas sezonas sāka ar uzvaru Montekarlo rallijā, bet Nevils šonedēļ pārtrauca francūža uzvaru sēriju.

Ceturtais pirmajā posmā bija soms Esapeka Lapi ("Ford"), bet piekto vietu ieņēma viņa tautietis - 2016. un 2017.gada Latvijas čempions Kalle Rovanpera ("Toyota"), kurš pirmo sezonu startēs WRC klasē. Pirmo sešinieku noslēdza slavenais francūzis Sebastjans Lēbs ("Hyundai").

Jau ziņots, ka Igaunijas pilots Ots Tanaks ar stūrmani Martinu Jerveoju piektdien piedzīvoja smagu avāriju. Pasaules čempionu ekipāža lielā ātrumā nobrauciena no trases, apmeta vairākus kūleņus un noripoja pa nogāzi. Abi igauņi pašu spēkiem pameta spēkratu un nav guvuši nopietnas traumas.

Tenaks ar stūrmani Jerveoju, pārstāvot "Toyota" komandu, pērn izcīnīja savai valstij vēsturisku WRC čempiontitulu. Ar Igaunijai pirmo WRC titulu viņš pārtrauca Francijas autosportistu 15 gadus ilgušo dominanci.

Šajā sezonā WRC kalendārā iekļauti 13 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!