facebook:339711419951628

Bargus sodus saņēmuši divi driftēt kāri BMW autovadītāji Lietuvā. Viļņas lielveikala "Panorama" daudzstāvu stāvvietā divu BMW spēkratu tandēms brauca sānslīdēs. Lietuvas policijas publicētajā video redzams, ka pirmajam BMW braucējam plānotā kontrolētā sānslīde izdevās, kamēr otrais sānslīdes laikā taranēja betona konstrukciju.

Par šādu agresīvu braukšanu sodu saņēma abi "bembisti": pirmajam tika noteikts 225 eiro naudassods un viena gada autovadītāja tiesību liegums, bet otrajam, kurš taranēja veikala stāvvietas konstrukciju – 1200 eiro sods un divu gadu tiesību liegums.

Saskaņā ar Lietuvas policijas sniegto informāciju abi BMW autovadītāji atzinuši savu vainu un nožēlojuši izdarīto. Saistītajos komentāros vairāki lietuvieši pauduši uzskatu, ka sods abiem braucējiem bijis pārāk bargs.

Ņemot vērā šī videonovērošanas kamerās iemūžinātā materiāla milzīgo popularitāti Lietuvas interneta telpā, kāds asprātis izveidojis tā montāžu ar fragmentiem no "Ātrs un bez žēlastības" ("Fast & Furious") filmu sērijas "Tokyo drift" kadriem.

Arī Latvijā šāda braukšana apzinātās sānslīdēs tiek klasificēta kā agresīva un par to draud naudassods no 70 līdz 280 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!