Izsmalcināts, uzticams un ietilpīgs – tā trīs vārdos varētu raksturot jauno "Nissan X-Trail" ģimenes krosoveru. Šajā modelī apvienojas augsta kvalitāte, komforts un praktiskums, un tas spēj izdabāt jebkurai gaumei, sniedzot vēl nebijušu braukšanas pieredzi. Visu iepriekš minēto apliecina arī radošo personību pāris, pianists un komponists Toms Juhņēvičs un māksliniece Laura Juhņēviča. Nedēļas nogale, kas izvērtās piedzīvojumā uz riteņiem, – uzzini, kā viņiem gāja, testējot jauno "Nissan X-Trail"!
Iedvesma nekad nesnauž, un Juhņēviču pāris automašīnas testēšanai pievērsās radoši – Laura un Toms izbrauca no pilsētas, lai atrastu kādu klusu un skaistu vietu gleznošanai. Šajā piedzīvojumā viņi devās "Nissan" ģimenes krosoverā. "Šodien mēs braucam ar foršāko mašīnu – "Nissan X-Trail"," patīkamu satraukumu neslēpa Laura.
Kamēr Laura, kā jau māksliniece, vispirms novērtēja auto vizuālos aspektus, Toms izcēla tehniskās nianses. Viena no tām – "e-POWER" tehnoloģija, kas nodrošina elektriskam automobilim līdzīgu braukšanas pieredzi (klusa braukšana, tūlītējs paātrinājums, degvielas un izmešu apjoma samazinājums) bez nepieciešamības automobili uzlādēt. Testētais modelis ir arī aprīkots ar divu motoru 4x4 "e-4ORCE" tehnoloģiju, kas nodrošina lielisku saķeri un stabilu vadāmību jebkuros apstākļos.
"Automašīnas aizmugurē ir pašiem sava klimata kontrole, aizmugures sēdekļi ir bīdāmi un arī apsildāmi. Aizmugurējās durvīs ir iestrādāti saulessargi, kas bērnus var pasargāt no karstuma un gaismas. Ļoti ērti un pārdomāti."
Toms Juhņēvičs
Komponists, Pianists
"Tas, kas mani ļoti uzrunā šajā mašīnā, ir tieši salons. Neparasti gaiši, iespējams, jumta lūkas dēļ. Salons ir ne tikai ļoti stilīgs, bet arī ērts."
Laura Juhņēviča
Māksliniece
Laura un Toms ir divu bērnu vecāki, tāpēc jo īpaši novērtēja to, cik ģimenēm draudzīgs ir šis krosovers, kuru ir iespējams izvēlēties piecu vai septiņu sēdvietu versijā. "Vienkārši kolosāla funkcija," Laura pauda sajūsmu par iespēju aizmugures durvis atvērt 85 grādu leņķī, kas ievērojami atvieglo bērnu sēdeklīšu ievietošanu un izņemšanu no automašīnas.

Plašs salons, kuram papildu gaisīgumu piešķir jumta lūka un gaišā apdare, trīs zonu klimata kontrole, apsildāmi sēdekļi un stūre – jaunajā "Nissan X-Trail" ir padomāts par to, lai brauciens tajā būtu komfortabls gan priekšā, gan arī aizmugurē sēdošajiem.
"Pamatā viss modernais, kas šobrīd ir pieejams autobūvē, ir iebūvēts šajā mašīnā."
Toms Juhņēvičs
Komponists, Pianists
"Nissan X-Trail" ir bagātīgi aprīkots ar modernu autovadītāja palīgsistēmu klāstu, no kurām liela daļa, piemēram, inteliģentā priekšējās sadursmes riska brīdinājuma sistēma, "aklās" zonas palīgsistēma, izbraukšanas no savas braukšanas joslas novēršanas palīgsistēma un daudzas citas ir pieejamas jau standarta aprīkojumā.

Šim krosoveram ir pieejamas arī daudzas citas noderīgas tehnoloģijas, piemēram, "ProPILOT Assist", kas sevī ietver inteliģento kruīza kontroli, braukšanas joslas saglabāšanas palīgsistēmu un satiksmes sastrēgumu "pilota" sistēmu, kas automātiski apstādina un atsāk braukšanu intensīvā satiksmē. Savukārt "e-Pedal Step" tehnoloģija ļauj braukt, izmantojot tikai vienu pedāli, bet projicējošais displejs autovadītāja acu priekšā uz vējstikla projicē braukšanas ātrumu, atļauto braukšanas ātrumu, navigācijas norādes un citu noderīgu informāciju.
Atrodoties uz ceļa, visai informācijai par braukšanu iespējams sekot līdzi digitālajā mērinstrumentu panelī un arī "NissanConnect" ekrānā. Toms slavēja ērto, pārskatāmo multimediju sistēmu, un viņu īpaši uzrunāja projicējošais displejs uz auto vējstikla.
Laurai un Tomam automašīnā ļoti svarīgs ir ietilpīgs bagāžas nodalījums, kurā var ielikt gan gleznas un molbertu, gan arī digitālās klavieres, tāpēc bagāžas nodalījuma ietilpības testēšana bija viens no punktiem, kuram abi pievērsa īpašu vērību.
"Molberts, krāsas, gleznas – man ir ļoti svarīgi, lai es to visu varu satilpināt automašīnā. Parasti man ir pilnas rokas, tāpēc īpaši novērtēju bagāžnieka automātiskās atvēršanās funkciju."
Laura Juhņēviča
Māksliniece
Toms testēja arī "NissanConnect Services" viedtālruņa lietotni, ar kuru iespējams auto kontrolēt no attāluma. Lietotnē var apskatīt auto atrašanās vietu, nobraukumu, degvielas atlikumu, pārbaudīt, vai auto durvis ir aizslēgtas, atslēgt un aizslēgt tās no attāluma un pat uzstādīt viedos brīdinājumus.
Neviens izbrauciens nav iedomājams bez piemērotas fona mūzikas. Juhņēviču pāris "Bose" 10 skaļruņu audio sistēmu testēja ar Toma spēlēto klaviermūziku. Relaksējoša mūzika dabiskā, dzidrā skanējumā, skaists skats aiz loga un mīļotais cilvēks blakus – šī varētu būt lieliskas dienas recepte.
Laurai radās ideja romantiskam randiņam. Sēdieties "Nissan X-Trail" un kopā ar mīļoto cilvēku izbrauciet no pilsētas. Atrodiet kādu klusu vietu, atlaidieties auto sēdekļos slīpi un izbaudiet zvaigžņotās debesis caur lūku. Uzburiet fantastisku noskaņu ar patīkamu fona mūziku un baudiet nesteidzīgu divvientulību.
Iecerētos gleznošanas plānus nedaudz pabojāja lietus, taču laika apstākļi nespēja aizēnot prieku par kopā pavadīto laiku un jauno braukšanas pieredzi, ko sniedza testa auto.
"Nissan X-Trail" ir augstākais – piecu zvaigžņu – "EuroNCAP" drošības novērtējums. Tāpat kā citiem "Nissan" automobiļiem, arī jaunajam "X-Trail" pirmos trīs gadus bez maksas ir iekļauti arī "Nissan Assistance" ("Nissan" tehniskās palīdzības dienesta) pakalpojumi vēl lielākam sirdsmieram. Lai kas arī ceļā atgadītos, "Nissan Assistance" palīdzēs, sniedzot konsultāciju pa telefonu, uz vietas vai, ja nepieciešams, pat nogādājot auto pie dīlera. "Šeit par visu ir padomāts," secina Toms.
Toms arī izcēla faktu, kas varētu interesēt lielākas ģimenes, – "Nissan" krosovers pieejams arī septiņu sēdvietu versijā. Trešajā sēdekļu rindā var sēdēt līdz 1,6 metriem gari pasažieri.
"Jaunais "Nissan X-trail" mani patiesi pārsteidza. Auto vadība bija ļoti vienkārša un komfortabla, un reizē arī droša. "e-POWER" tehnoloģija noteikti šī brīža apstākļos ir ļoti ērta, un braukšanas laikā mašīna patērēja ap sešiem litriem benzīna, kas ir diezgan ekonomiski tik lielam auto. Liels pluss ir ērtības aizmugures sēdekļos, bērnu transportēšana ir ļoti ērta, kā arī pieaugušajiem ir daudz vietas. Paldies par iespēju šo auto izmēģināt!"
Toms Juhņēvičs
Komponists, Pianists
"Mani pārsteidza auto komforts, plašums un tas, cik klusa šī mašīna ir. Sēdekļi, manuprāt, ir izcili ērti. Durvis, kuras atveras gandrīz 90 grādu leņķī, ir milzīgs atvieglojums vecākiem, kuriem nepieciešams ievietot auto sēdeklīšus. Ar šādu auto doties izbraucienos būtu lielisks piedzīvojums!"
Laura Juhņēviča
Māksliniece
Veidoja:
Autori: Līga Švāne, Laura Juhņēviča, Toms Juhņēvičs
Dizains: Ralfs Eglītis
Izstrāde: Ervīns Malnačs
Projekta vadība: Marta Cīrule
Mediju komunikācijas eksperts: Ieva Zeibote
Avoti:
Projektā izmantoti: video un audio no Lauras un Toma Juhņēviču arhīva
Projekts sadarbībā ar: