Fоtо: Shutterstock

ASV Federālās aviācijas administrācija veic izmeklēšanu saistībā ar jauna trauksmes cēlēja ziņojumu par "Boeing" darbību, kurā viņš pauž bažas par drošību un kvalitatīvu lidmašīnu izgatavošanu, raksta ārvalstu mediji.

Lidmašīnu ražotājs šobrīd ir drošības krīzes virpuļa vidū, kas ir iedragājusi tā reputāciju pēc vairākām problēmām un negadījumiem saistībā ar jauno "737 Max". Uzņēmums mainījis vadību, ASV regulatori ir ierobežojuši lidmašīnu ražošanu, un martā piegādes samazinājās uz pusi.

Uzņēmuma inženiera Sema Salehpura ziņojums ir par "787" un "777" lidmašīnu izgatavošanu. Viņš sacīja, ka pēc tam, kad viņš atklājis inženiertehniskas problēmas saistībā ar lidmašīnām, uzņēmumā viņš saskāries ar nelabvēlīgu attieksmi, piemēram, draudiem un izslēgšanu no sanāksmēm. Tāpat viņš sacījis, ka "Boeing" vienkāršoja ražošanas procesus, lai tos paātrinātu un samazinātu sastrēgumus "787" ražošanas laikā.

Salehpura advokāti ziņojuši, ka "Boeing" modeļi "787" ražoti tā, ka var rasties papildu spiediens uz savienojumiem, kas savieno lidmašīnas korpusa daļas, un šī problēma skar vairāk nekā 1000 lidmašīnu. Ziņotāja sūdzībā, kas janvārī iesniegta administrācijā, viņš apgalvojis, ka šī metode var samazināt lidmašīnas kalpošanas laiku.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !